Joakim Hall/TR Bild.

V86®: Brände med favoriterna men vann ändå

,

Han brände med två storfavoriter.
Men blev ändå kvällens stora segerherre.
Frode Hamre hade hästar till start i två avdelningar och triumferade i båda.

Joakim Hall/TR Bild.


Redan i kvällens inledande avdelning på V86 spände Froda Hamre musklerna. Men han fick inte själv vända upp för segerdefilering bakom storfavoriten Hulken Sisu. Fyraåringen, som var nära att kvala in till Svenskt Travderby för några starter sedan, fick ett tufft förstavarv och orkade inte stå emot stallkamraten Brage Hindö över upploppet.
– Det blev lite tufft och jag fick bruka en del krafter för att komma till ledningen. Sedan var det en svår situation i slutsvängen med en bra häst i rygg och en bra häst i tredjespår. Då är det svårt att veta vad man ska göra. Han är också entaktad och svår att sticka med. Men jag tyckte att han höll bra, sa Frode Hamre om Hulken Sisu innan han kommenterade vinnaren, som levererade en blytung långspurt från tredje par utvändigt i händerna på Magnus Teien Gundersen.
– Brage Hindö har dokumenterat bra form och som jag sa på förhand kunde han bli segerfarlig om den andre inte skulle räcka hela vägen.

Stallkamraten klev fram
Frode Hamre var även hårt betrodd med USA-importen A Perfect Dutchess. Det treåriga stoet gjorde fjärde starten efter flytten från Nordamerika och kom från seger, men efter att hon fått svar i en ursinnig öppning där klockan visade 1.07,7 första halvvarvet valde Frode Hamre att backa ner i rygg på ledaren. Där blev hon fast med sparade krafter. Istället klev jämngamla stallkamraten Callas fram och spurtade till
överlägsen seger.
– När jag såg hur fort de öppnade satt jag bara och väntade för jag visste att jag har en häst som går hela vägen till mål. Jag gillar den här märren. Nu tog hon tredje raka segern och hon har imponerat varje gång. Det är en fin häst som vi kommer ha väldigt roligt med nästa år. Men det blir nog någon mer start i år nu när hon har så fin form, sa segerkusken Joakim Rasmussen.

Fjärde raka från ledningen
På Bjerke imponerade även Lars M. Sövik-tränade fransyskan Force de Flandre när hon tog sin fjärde raka seger från ledningen tillsammans med Vidar Hop.
– Jag var lugn över upploppet. Jag såg att Vidar hade mycket att köra med och han ryckte aldrig bomullen, så jag tror att han hade full kontroll. Det är en fantastiskt fin häst det här, sa Sövik.
Per Oleg Midtfjeld tog också hem en avdelning i Oslo tillsammans med Jaipur B.R.

206
950 kronor för åtta rätt
Eddy West fick strykas för feber när han senast skulle ut i silverdivisionens final på V75 men nu var han tillbaka pigg och kry och tackade för en fin resa genom att spurta till enkel seger hemma på Solvalla.
– Feberslängen kanske hade satt ner honom några procent men han kanske har mött lite hårdare motstånd i de senare starterna också jämfört med i dag, så det kan ha kompenserat lite,
sa tränare och kusk Claes Sjöström.
Klaus Kerns Banana Joe och Tommy B Andersson-tränade Bahama Passion (Mikael J Andersson) vann också på Solvalla innan Tomas Petterssons Bellis Frontline skrällde rejält i den sista avdelningen och såg till att utdelningen för alla rätt på V86 rusade från 5
700 kronor till 206
950 kronor. Sjur rätt delade ut 1 037 kronor och sex rätt 78 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75