Mikael Rosenquist, TR Bild.

V86®: Bitcoin hårdvaluta på Solvalla

,

Ingen start sedan i oktober.
Första loppet i ny regi.
Timo Nurmos vågade ändå tro på nyförvärvet Bitcoind’ Arc på förhand och fick rätt.
Det blev en överlägsen seger för fyraåringen hemma på Solvalla på onsdagen i en omgång som med hjälp av några skrällar delade ut 112 000 kronor för åtta rätt.


Solvalla och Jägersro hade delat värdskap för onsdagens V86-omgång och i huvudstaden slet deltagarna med vädret.
Efter en kallare period överraskades man av snö under tävlingskvällen på Solvalla med en både hård och moddig bana som följd.
En som klarade förutsättningarna och glänste så smått i sitt lopp var Timo Nurmos nyförvärv Bitcoind’ Arc som matchades mot tufft motstånd som treåring och visade bra talang trots att det inte blev många segrar.
Onsdag kväll gjorde den fyraårige valacken första starten för Nurmos som var optimistisk i förhandsintervjuerna och alltså hade fog för det.
– Jag gillar hästen och tycker att det känns som att han ska vara bra i ordning direkt. En bra chans, deklarerade Solvallatränaren.
Jorma Kontio prickade starten och Bitcoind’ Arc tog hand om ledningen direkt bakom bilen. Efter att en het Betting King fått överta ledningen körde Kontio åter till spets och kunde sedan dämpa tempot.
Efter den lilla störningen fick fyraåringen en tryckare av Jörgen Westholm och Digital Dominance på den sista bortre långsidan. Bitcoind’ Arc var dock omutlig och klev undan till en överlägsen seger. Tiden i mål skrevs till 1.14,2 över 2640 meter autostart.

“Sprang och slirade”
På tal om vädret så fälldes omgångens största favorit Kinky Boots av banan. Åtminstone var det förklaringen efter loppet, kanske hade man “broddat” fel?
58-procentare på V86-spelet såg ut att gå mot segern då det blev galopp i ledning i början av upploppet.
Bakom hade Kaj Widell fått bra snurr på L.L. Royal från fjärdeparet utvändigt och spurtade till seger med hästen som tränas av Li Hanné.
– Äntligen! Bästa hästen i loppet galopperade ju men min var faktiskt värd en seger. Han har haft lite problem av och till men nu gick det vägen, kommenterade Solvallatränaren Li Hanné.
Vad var det som fällde favoriten Kinky Boots?
– Jag tror att galoppen berodde på att han inte fick tillräckligt med fäste, det gick inte att hålla honom i trav hela vägen, kommenterade Carl Johan Jepson

Stoet snart miljonär
968
000 kronor intjänat efter onsdagen på Solvalla.
Sexåriga stoet Up To Me är pålitlig och närmar sig snart miljonen för tränare Claes Sjöström och ägarna Stall Upp till oss.
Timo Nurmos varnade för att betrodda Cactus hade helt fel förutsättningar i stoloppet och Cactus var heller aldrig med i segerdiskussionen.
Claes Sjöströms Up To Me var senast bra som femma i bronsdivisionen på V75. Nu blev det alltså seger efter tidig ledning och ett snyggt ryck till överlägsen seger i den sista kurvan.
Mika Forss satte punkt på Solvalla med Markku Nieminen-tränade Donna Leonora som klev runt motståndet från ett tolftespår bakom bilen.

Gypsie skrällde på Jägersro
På Jägersro skrällde det till i loppet som var utskrivet för hästar med högst 85
000 kronor intjänat.
Lars I Nilssons långklivande och fartiga sto Moofushi spelades till brakfavorit trots osäkra tendenser och galopperade bort sig igen.
När även andrahandsfavoriten visade galopp låg vägen öppen för en skräll.
Larson Mifsud, amatörtränare från Jägersro, tog över ledningen i den första kurvan med Gypsie du Lupin när favoriten galopperade och anförde till mål med sjuprocentaren som visade fina takter.
Ett lopp för den högsta klassen inledde V86-spelet på Jägersro. Storfavoriten Slide So Easy (46 procent) kunde där ta en mycket enkel seger trots ett lopp några längder bakom ledaren som första häst i andraspår.
Flemming Jensen var nog ganska säker på sin sak. I den sista kurvan lät dansken den nu tolvårige segermaskinen kliva fram och avgöra mot en trots allt tapper Speedy Face som återkom efter paus.
Adrian Kolgjini körde omgående till täten i V86-7 med Racing Ribb och stannade där loppet ut med sjuåringen som inlett året med två segrar från spetspositionen.
Steen Juul vann V86-5 överlägset från ledningen med favoriten Catch Me A Winner.
Åtta rätt på V86
delade ut 112 004 kronor, sju rätt 1 102 kronor och sex rätt 102 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75