Malin Albinsson/TR Bild.

V86®: Berghs flygande holländare

,

Första kvällen med barfotaförbud.
Då kom vintern på riktigt.
Men trots att snön vräkte ner på Åbytravet så blev V86 tioårsjubileum fritt från skrällar.
Mest imponerade Robert Berghs nyförvärv Innovation Love.


På onsdagskvällen firade V86 tio år på travbanorna.
Totalt har 388 miljonvinster delats ut där den största ligger på 22,6 miljoner kronor.
Fullt så mycket fanns inte att spela om denna decemberkväll som också utgjorde startskottet för det tre månader långa barfotaförbudet.
Men de 18,5 miljoner som väntade i åttarättspotten kom att spridas i många mindre portioner.
Detta sedan överraskningarna uteblivit och samtliga åtta vinnare haft minst tio procent av spelet i ryggen.
Robert Berghs holländare Innovation Love tillhörde inte favoriterna på förhand, men när tränaren själv uttalade att han trodde att sexåringen skulle hantera de bistra förutsättningarna på Åbytravet bäst av stallets hästar så vaknade spelarkåren.
I loppet visade valacken imponerande fartresurser då han bombade till ledningen via fjärdespår över första målrakan och sedan kontrollerade fältet.
– Det var väldigt bra gjort, och det är bra vibbar på honom. Jag har varit småoptimist idag och tänkte att han skulle klara den här banan. När hästen framför såg lite seg ut så ställde jag på i fjärdespår och sedan blev det bra. Det gick väldigt lätt för honom, berömde Bergh om förvandlingsnumret som hade en bedrövlig säsong i Norge bakom sig.
Det innebar en dubbelseger för Bergh som dessförinnan satt dit treårige Kagan från ledarryggen.

Rumphuggna lopp
Det bistra vädret påverkade inte bara underlaget på Åby, utan ännu mer underlaget på vägarna dit. Det innebar att massor av hästar ströks och syntes tydligast i inledningen där bara sju hästar kom till start. Björn Goop serverade Digital Eye en fin ryggresa och det räckte precis för att kriga ner Van Gils.
Johan Untersteiners Bluehill’s Wind slapp fyra konkurrenter och blev omgångens mest spelade häst, ett förtroende som motsvarades i säker stil från ledningen.
Om möjligt ännu mer rumphugget blev ATG:s Jubileumsserie för B- och K-licensinnehavare där samtliga betrodda hästar utom en galopperade innan första sväng. Den kvarvarande var Kristian Lindbergs Profinitif där Lukas Svedin fick titta långt efter sina konkurrenter över upploppet.
Till glädje för skötaren Signe Lindberg, hästen egentliga tränare.
– Jag är jätteglad, jag gör ju allt med honom. Och han är jättebra, snyftade tränardottern medan pappa sträckte på sig.
– Jag har aldrig vunnit så lätt på Solvalla. Det är Signes förtjänst. Man blir lite stolt, eller mycket stolt till och med, sade Kristian Lindberg.

Över 500 med åtta rätt
Optimum Bankrobber och Carry Cash var två knappa favoriter i rundspelade lopp som höll för trycket i händerna på Kenneth Haugstad respektive Jörgen Westholm.
Kvällens minst väntade vinnare dröjde till avslutningen då Ulf Ohlsson spårade runt om bakom Markus B Svedberg-tränade Kimi di Quattro som fastställde utdelningen för åtta rätt till 35 030 kronor, fördelat på över 500 system.

Robin Johansson, Kanal 75