Maestro Crowe i snöyran på Åby tillsammans med sin nye tränare Johan Untersteiner.

V86®: Annorlunda stund med Maestron

,

Maestro Crowe vann V75 i våras och har alltid visat hög kapacitet.
Samtidigt en knepig häst som varit spänd bakom startbilen.
Knepigheten fortsatte på onsdagen och Johan Untersteiner kunde andas ut efter en händelserik stund med nyförvärvet som utklassade motståndet på Åby.
– Han är stark som en björn – men det är helt klart annorlunda att köra honom i lopp!

Maestro Crowe i snöyran på Åby tillsammans med sin nye tränare Johan Untersteiner.


Solvalla och Åby körde årets första omgång V86® tillsammans under onsdagen, trettondedag jul.
Snön var bitvis rätt besvärande på Åby där storfavoriten Maestro Crowe sprätte i galopp i starten i snöyran i den tredje avdelningen.
Halmstadtränaren Johan Untersteiner lät Maestro Crowe göra comeback efter ett halvårs uppehåll. En fin häst som kollegan och delägaren Petri Puro lämnat ifrån sig på grund av en stundande höftoperation.
Sexåringen hade sju segrar på tolv starter inför onsdagen. En travkarriär med många galopper.
Untersteiner hade ingen chans när hästen tog till galopp bakom bilen i en start som faktiskt blåstes av!
Domarna ansåg att Untersteiner stört bakomvarande See You In Heaven och Marc Elias och loppet startades om.
– Min häst galopperade och slog ihop när starten gick. Jag hörde att jag fick omstarten. Absolut, jag störde Marc…men jag uppfattade det som att starten redan var i gång, sade Johan Untersteiner som tillade:
– Men ingen var gladare än jag att det var omstart så klart!
Maestro Crowe fick en ny chans att sköta sig. Hästen fick närmast GÅ igång i den andra starten och efter att ha kört på säkerhet den första biten satte Untersteiner av och kunde överta ledningen 1500 meter från mål.
Segertiden för Petri Puros häst skrevs till 14,5 över 2640 meter och marginalen i mål var nästan sex längder ner till bakomvarande.
– Vi fick verkligen köra på safety i den giltiga starten. Han är stark som en björn så sedan var det bara att lufsa på i hans eget tempo. Han mötte lite lättare motstånd men får han bara hålla sig frisk och kry och lär sig att inte vara så spänd från början har han mer att hämta, sa Johan Untersteiner.
I V86-inledningen hjälpte Johan pappa Peter med Love Håleryd. Efter en snabbstart fick den store favoriten anföra i ett moderat tempo och stack undan på lätta hovar. En favorit spelad på 36 procent på V86. Johan Lejon tränar loppets utropstecken Galantis som spurtade vildsint till andraplatsen och närmade sig för André Eklundh.

Domarna friade Bergh
En nagelbitare blev Xpressprintern (V86-5). Som namnet antyder ett lopp över 1640 meter. Robert Bergh var först i mål och överlägsen med B.G.Pastor Jonte.
Men hade det varit en trång situation 300 meter från mål där Bergh kom ut från andraparet utvändigt?
Domarna studerade löpningsförloppet en god stund innan de kom fram till att Bergh hade hållit sig på rätt sida “diskningsgränsen”.
Det var med snabba kliv B.G.Pastor Jonte spurtade till mål och fler segrar lär följa. Robert Bergh körde hästen åt 23-årige Jonathan Gustavsson, hårdsatsande amatör på Rommetravet.
Efter tre omstarter kunde Vikings Preacher (V86-7) enkelt ta hand om ledningen. In i sista sväng tryckte körande Kevin Oscarsson på gasen och det blev direkt några längder ner till fältet

Lennartsson hejade med kryckan
På huvudstadsbanan var det vackert väder för årstiden, uppehåll och bara någon minusgrad.
I loppet för den högsta klassen imponerade Hazard Boko så smått efter att Rikard N Skoglund avgjort allt i starten med en snabbstart till ledningen trots ett spår långt ut bakom vingen.
Ledaren fick press av M.T.Joinville som hetsade upp sig på utsidan. 600 kvar dalade uppvaktaren genom fälten men Hazard Boko klev bara undan.
Per Lennartsson som står som tränar till hästen, var hemma och såg loppet i soffan. Lennartsson är sjukskriven efter att ha blivit omkullkastad av en häst och opererats för en fraktur i bäckenet.
Sambon och kollegan i stallet Linda Nyman sköter ruljangsen tillsammans med personal.
– Per hoppar runt och blir starkare för varje dag. Det är tre veckor sedan han opererades och allt har gått bra, nu går han bara med en krycka inomhus, berättade Linda Nyman.

Solkatten favoritvann
Solkattens Ferrari var stor favorit i V86-6. Örjan Kihlström prickade bra från springspår men körde en del på säkerhet och tog över ledningen först efter 600 meter i tredjespår. Sedan blev det en säker och övertygande seger när Solkattens Ferrari gick ifrån på upploppet. Tränare Andreas Forsberg hade inget att klaga på inför loppet och hade fog för sin optimism.
Övriga lopp på Solvalla vanns av Stig H Johansson-tränade Kia Ora med Erik Adielsson i sulkyn och Fredrik Wallin-tränade Xanthis Delicious med Magnus Djuse.
Åtta rätt på V86 betalade 17 720 kronor och sju rätt gav 187 kronor och sex rätt 21 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75