Bjerke04112023. Dear Friend og kusk Daniel Wäjersten vant 7.løp V75-3 Big Noons pokalløp - STL Gulddivisionen. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

V75®: Vilken löpglädje, Dear Friend!

,

Travdamen Dear Friend glänste i gulddivisionen på Bjerke. Daniel Wäjerstens tioåriga stjärna ser ut att älska att tävla. – Hon känns mer som en fem-, sexåring som vet sitt jobb, sa Bergsåkertränaren.

Sedan debuten 1 juli 2016 har Dear Friend i och med lördagens uppvisning gjort 98 starter i livet och tio år ung ser hon fortsatt oerhört löpglad ut.
Daniel Wäjerstens taktik på förhand var att försöka ta sig förbi favoriten Missle Hill direkt och det blev en våldsam kappkörning när startbilen släppte fältet. Robert Bergh var också ute efter ledningen med Kagan och det var tre hästar som gjorde upp om den åtråvärda positionen i spets.
När väl Dear Friend travat igång avgjorde hon spetsstriden i lysande stil och med bländande teknik.
– Hon vill väldigt mycket bakom bilen så det är bara att hålla i och vänta och sedan släppa på. Taktiken var att ta sig förbi Örjan, sedan fick vi bestämma och hon vann med mycket krafter kvar, sa Daniel Wäjersten.
Segern i gulddivisionen var karriärens 30:e. En karriär som inbringat över sju miljoner kronor.
– Det som med människor, efter ett långt arbetsliv längtar man till pensionen…men inte Dear Friend, sa Daniel Wäjersten som avslöjade att Dear Friend är aktuell att starta nästa lördag på Bergsåker och sedan även 2 december på Solvalla.
– Vi har ett schema nu fram till Stoelitens final på annandag jul på Solvalla, sedan några lopp i januari och därefter blir det avel för henne.

NBA-stjärnan vinnare på V75®
Delicious Gar
var helt överlägsen i V75-1 och avgjorde loppet på 200 meter när Alessandro Gocciadoro gav henne anfallsorder 600 meter från mål från andra par utvändigt. Väl i spets försvann andrahandsfavoriten ifrån konkurrenterna i läcker stil.
Delicious Gar ägs av NBA-stjärnan Nikola Jokić.
Efter loppet berättade Alessandro Gocciadoro att han nästa år kommer utöka sin satsning i Sverige till 25-30 hästar. I vinter kommer han ha tre-fyra hästar hos Adrian Kolgjini.
Alessandro Gocciadoro ramade in omgången och dominerade även V75-7 där han ledde varje meter med Dana Ek. Det fyraåriga stoet imponerade på segertiden 1.11,7 över distansen 2 100 meter autostart.
Även i V75-2 fick vi se en vinnare som var huvudet högre än konkurrenterna och Striking Eagle avgjorde busenkelt in på upploppet efter att Nicklas Korfitsen styrt fram utvändigt ledaren drygt 1,5 varv från mål i långloppet. Bo Westergaard tränar vinnaren.

Mats E Djuse bestämd
I V75-4 var Mats E Djuse oerhört bestämd i starten och forcerade favoriten Mizai till ledningen in i första sväng före värsta hotet Glorius Rain. Första 500 meterna gick på snabba 1.08,6. Väl i spets kontrollerade sedan favoriten loppet och vann på 1.10,5 över 1 609 meter autostart. Tredje loppet i rad som den formstarke femåringen kommer hem på en 1.10-tid.
Hagmyrentränaren Jan Ove Olsen tränar den imponerande vinnaren.
I V75-5 blev det en liten överraskning då Pingis avgjorde enkelt över upploppet i händerna på Stefan Persson. Pingis fick luckan från rygg ledaren 300 meter från mål och hade minst sagt torrt spurtkrut.
Åbytränaren Carlos Söderström var jätteglad efter segern.
– Det här var jäkligt kul, helt fantastisk att han äntligen får sätta pricka pricken över i.

Tog fjärde raka i storloppet
Axel Jensens Minneslopp bjöd på lördagens största förstapris och det blev ganska enkelt för favoriten Demon att tjäna 300 000 norska kronor i det anrika fyraåringsloppet.
Kusken Carl Johan Jepson kunde servera favoriten ett drömlopp med ryggresa och draghjälp till utgången av sista sväng samtidigt som tempot varit högt i täten. Demon tackade för den resan och tog fjärde raka segern i mycket fin stil. Den talangfulle fyraåringen tränas av Gennaro Casillo.
– Demon har väldigt hög kapacitet. Det har inte varit en spikrak väg, men nu har han skött sig fyra gånger i rad och fått självförtroendet tillbaka. Han känns oerhört spännande för framtiden, sa segerkusken.
Sju rätt på V75 gav 2 287 kronor, sex rätt gav 46 kronor, ingen utdelning på fem rätt innebär jackpot nästa lördag.