V75: V75-kungen fixade 43 miljoner

,

En minnesvärd duell kryddad med en svärm av skrällar.
Lördagens V75-omgång bjöd på sportslig underhållning och en av historiens största V75-vinster.
– Sagan verkar aldrig ta slut, sade tränaren Hans R Strömberg sedan On Track Piraten grejat 18:e segern i gulddivisionen och hjälpt en V75-spelare att bli 43 miljoner kronor rikare.

Den svenske V75-kungen mot den franska styrkedrottningen.
Den uppmålade duellen på Färjestadstravet blev precis så dramatisk som man kunde hoppas på förhand.
Målfotot visade att On Track Piraten vägrar att abdikera från rollen som landets störste lördagsprofil.
Anna Mix är en häst i Prix d’Amerique, att lägga den på ryggen är en bra skalp, konstaterade Johnny Takter sedan han lyckats hålla ifrån sig den envetna utmaningen över upploppet.
För loppet blev kört precis enligt förhandsritningarna.
On Track Piraten dök till ledningen och fick uppvaktning av den gästande fransyskan efter ett varv.
Den riktiga närkampen dröjde emellertid.
Takter såg till att dra upp farten för att inte släppa Anna Mix in på livet och det räckte precis när stoet som torde vara en aspirant på titeln “världens starkaste travhäst” kröp närmare för varje steg in mot mål.
Men förbi kom hon aldrig.
– Det var spännande. Jag tror inte att han har gått i ledningen över 2 640 meter på jättelänge. Det är en kanonhäst Anna Mix som kvalat in till Prix d’Amerique. Jag förstod att det skulle bli lite jobbigt till slut, pustade Hans R Strömberg medan skötaren Maja Bäckman inte kunde hålla tårarna tillbaka.
Bäckman som i förra veckan avslöjade för P4 Dalarna att hon ska lämna sin gunstling för en tvåbent kärlek, men inte ville prata mer om det den här dagen.
Triumfen var nummer åtta i V75 för On Track Piraten bara under 2016 vilket gör att han i praktiken säkrade positionen som årets mest segerrika V75-häst.

Karriärens största segrar
Men att folkets favorit och omgångens hårdast spelade häst gjorde som han brukar hindrade inte utdelningen från att skjuta i höjden, så högt den bara kunde.
Bistra yttre förutsättningar med ett svårbemästrat innerspår fällde många favoriter där Come Back var den ende förutom On Track Piraten som stod hem från ledningen.
– Det är stort, jättestort. För mig just nu är det här det största som jag kan vinna, jublade tränaren Peter Grundmann efter karriärens första V75-seger.
En seger som många trott skulle komma i kallblodsloppet där Fender hade favoritskapet, men hamnade på vingel i spåren.
Det öppnade för omgångens riktiga bedövare Finnskog Fokus där Torbjörn Jansson absolut inte körde som man brukar göra med hästar som har 0,65 procent av V75-spelet på sig.
– Han är jättestark, men inte alldeles enkel att handskas med. Det var otroligt roligt att jag lyckades, sade Jansson sedan han rundat konkurrenterna i fjärde- och tredjespår på slutrundan.
Ett nästan lika spårfyllt slutvarv bjöd Kenneth Haugstad Global Signature som ändå obesvärat tuggade förbi favoritduon på insidan inför en nöjd tränare.
– Helt underbart. Det här är en riktig häst, det lovar jag, mös Joakim Wallin.
Lika lycklig var Rikard Svanstedt om bjöd på omgångens andra storknall när Baron Gift spurtade ner konkurrenterna i E3-revanschen med 200 000 kronor i förstapris.
– Det är det största jag vunnit hittills och jag hoppas att det blir mer.

Femte högsta V75-vinsten genom tiderna
Avslutningen gick i hemmafärger sedan Bryssel och Björn Goop reglerat motståndet utanpå ledaren och Fossens Bonus/Magnus Jakobsson blåst förbi sina konkurrenter i bländande stil i silverdivisionen.
Det senare sannolikt till stort jubel hos en spelare någonstans i Sverige som lämnat in sitt system via atg.se.
Ett system som kostade 840 kronor, innehöll två spikar och blev ensamt med sju rätt.
Belöningen: 43 058 556 kronor, den femte högsta vinsten i V75-historien.
Grattis!

Robin Johansson, Kanal 75