– Hon är absolut en av de bästa genom tiderna.
Kusken Svein Ove Wassberg var lika imponerad som alla andra efter Ulsrud Teas uppvisning på V75.

Ulsrud Tea bjöd på en uppvisning på V75 på Bjerke. Jeannie Karlsson TR Bild.


Ulsrud Tea var söndagens största V75-favorit på Bjerke-banan i Oslo. Det elvaåriga kallblodsstoet gjorde inte favoritspelarna besvikna när hon lekte hem karriärens 76:e seger.
Från sitt utgångsläge med 60 meters tillägg över grunddistansen 2 120 meter hamnade Ulsrud Tea sist i fältet som nionde häst i andraspår. Varvet kvar följde hon med som femte häst i tredjespår.
När sedan Svein Ove Wassberg gav den norska stjärnan anfallsorder på sista bortre långsidan så svepte hon fältet på 200 meter och sedan bara försvann hon ifrån konkurrenterna till en överlägsen seger.
– Hon är fantastiskt. Hon har en enorm fart i kroppen och vann helt okörd, sa Svein Ove Wassberg.
Elitkampen på Solvalla sista söndagen i maj kom på tal i TV12.
– Vi har en dröm om att vara med på Solvalla om hon håller formen, vi hoppas på revansch där, sa Svein Ove Wassberg.
Totalt har Ulsrud Tea vunnit 76 av 158 starter och hon har tjänat 6,4 miljoner kronor. Tränar gör Ove Kenneth Karlsen.

Hultman snuvad kort före mål
Marcus Hultman såg länge ut att ha avgjort V75-1 men det svenska ekipaget blev snuvat kort före linjen av Humble Hill som avslutade vasst i händerna på Adrian Solberg Akselsen. Frode Hamre tränar vinnaren.
Jomar Blekkan är en mästare med kallblod och den rutinerade kusken lotsade favoriten Remix till en stark seger. Från andra utvändigt avgjorde favoriten med ett starkt slutvarv där han gjorde allt grovjobb själv i spåren. Björn Eggan tränar vinnaren.
V75-3 bjöd på en imponerande skrällvinnare då Tom Erik Solberg kastade loss S.K.’S Mystic Titan från femte utvändigt 800 meter från mål. Den treårige hingsten svepte fältet på bortre långsidan och försvann till en överlägsen seger som sexprocentare på V75-spelet. På vinnarspelet gav S.K.’S Mystic Titan 9,98.
– I dag var han tillbaka som han var för ett par månader sedan, han har varit lite under pari i de två senaste loppen, sa segerkusken.
Kjetil Roe tränar vinnaren.

En svensk seger
Skräll blev det även i V75-5 där åttaoddsaren Mira Hörsta spurtade sylvasst från sista till första plats sista 300 meterna tillsammans med Erlend Rennesvik. Kim Pedersen tränar.
Det blev en svensk seger på Bjerke och det var Robert Bergh-tränade Montdore som överraskade från ledningen tillsammans med Gunnar Ausevoll i dagens huvudlöpning Bjerkepokalen (V75-6). 100 000 kronor var segern värd.
V75-7 var ett sprinterlopp och ett högt tempo i täten bäddade för Da Vinci B.R. som var starkast till slut i händerna på Lars Anvar Kolle. Helene Kolle tränar vinnaren.
Sju rätt på V75 gav 42 306 kronor. Sex rätt gav 440 kronor och fem rätt 44 kronor.
På nyårsafton avslutas V75 Winter Burst med en multijackpot på Axevalla. En multijackpot som lockar med 60 miljoner kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Publicerad december 30, 2018 19:10 via Kanal75

Dagens tävlingar