Mikael Rosenquist/TR Bild.

V75®: Uppvisning av Lugauers stjärnämne

,

Tränaren närmast lovade seger.
Hästen levererade.
Stjärnämnet Hidalgo Heldia är redo större uppgifter.
– Han håller redan klass för gulddivisionen, sa Conrad Lugauer.


På lördagen fortsatte Sprintermästarmeetinget i Halmstad med V75® och i klass I hade Conrad Lugauer uppvisning med Hidalgo Heldia. Jägersrotränaren var segerviss inför loppet och han hade fog för sin optimism. Det kostade för klassen mycket snabba 1.08,6 de första 500 meterna för att komma till ledningen men det spelade ingen roll för den talangfulle femåringen. I slutkurvan fick han order att öka tempot och då dundrade han ifrån motståndet till överlägsen seger på 1.12,0 över 2 140 meter med bilstart.
– Han öppnade ännu bättre än vad jag trodde och 8,6 första halvvarvet över full distans är inte så lätt. Men sedan slappnade han av bra och när han fick kommando accelererade han och han kändes väldigt fin hela vägen, sa Conrad Lugauer och fortsatte att strö lovord över hästen.
– Han har enorm klass och det blir spännande framöver. Han har speeden, styrkan och effektiviteten. Han håller redan klass för gulddivisionen.

Bäst i guld trots omöjlig resa
Men än är det nog en bit kvar till högsta divisionen i Svenska Travligan. I alla fall till den här veckans fenomenale vinnare. Rackham fick ett omöjligt lopp där han blev utsvarad i tredjespår varvet från mål. Men via en ursinnig långsida pressade han sig till ledningen inför slutkurvan och sedan hade han mod och styrka att hålla undan före starkt avslutande Admiral As på kilometertiden 1.11,2 över 2 140 meter med bilstart.
– Jag känner en väldig lättnad. Vi har en riktigt bra häst som hade ett väldigt bra fjolår, men sedan har vi haft lite stolpe ut och jag har känt lite press även om hästen har känts fin. I dag gjorde han ett monsterlopp! sa tränare och kusk Christoffer Eriksson.
Den annars alltid så lugne Jägersrotränaren var tagen efter sin hästs fantastiska insats.
– Det här är en av de mest känslosamma segrar jag har tagit. Jag köpte honom på aktion som ettåring och nu vann han gulddivisionen. Det är kul!

Segergest i Wången Cup
Halmstadsonen Gustav Johansson tog en överlägsen seger från ledningen med Dan Widegren-tränade Black Fire i Wången Cup-finalen och bjöd på segergest i god tid före mållinjen.
– Det var fantastiskt! Det här är en stor helg och det är ett stort lopp för mig, så det kändes väldigt bra över upploppet, sa kusktalangen.
I bronsdivisionen såg Ture L.A. länge ut att frälsa favoritspelarna från ledningen men i sista steget satte en tapper Beckham nosen först.
– Jag gillar hästar som varje gång gör vad de kan och han är precis sådan, kommenterade Mika Forss sedan den Magnus Dahlén-tränade femåringen tuggat som första häst i tredjespår de sista 900 meterna.
Johan Untersteiner fick revansch för målfotoförlusten med Ture L.A. när hans Adde S.H. gjorde en imponerande prestation och tog hem silverdivisionen från positionen utvändigt om ledaren.
– Han är en otroligt trevlig häst att köra och han växer hela tiden med uppgiften, sa Johan Untersteiner, som räknade in ytterligare än tränarseger när pappa Peter satte dit skrällen Holdfast Am i klass II från fjärde par invändigt.
– Han har fin form men man ska köra honom lite på chans och ha flyt på vägen, och det hade vi i dag. Luckan kom som på beställning, sa Peter Untersteiner sedan han skurit mållinjen med högernäven i skyn.
– Jag kunde inte hålla mig. Jag brukar vänta till efter mål men det kittlade i mig.
Jeans’n Passion var starkast från ledningen i diamantstoet över 2 640 meter.
– Hon är en underbar häst att sitta bakom när det blir strid. Hon känner inte efter utan kämpar tills jobbet är klart, sa Joakim Lövgren.
Det låg jackpotmiljoner i sjurättspotten på V75 och de som prickade in alla rätt fick för det 169 480 kronor. Sex rätt gav 510 kronor och fem rätt 37 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75