V75: Tidigt julafton för många V75-spelare

,

Ett par rejäla skrällar och endast en favoritvinst.
Det var många spelare som fick en tidig julklapp när V75 Winter Burst inleddes dan före dopparedan – och delade ut drygt 400 000 kronor för sju rätt.

Någon gulddivision kördes inte under uppesittarkvällens V75-omgång men väl ett kraftprov över 2
640 meter med hästar som tjänat upp till 1,4 miljoner kronor. Där spelades Juan till favorit före Pacific Face. De var chanslösa. Reverend Wine stack till ledningen från spår sju bakom startbilen och därifrån gick sexåringen undan till överlägsen seger.
– Han öppnade jättebra och jag tror att det var bra för honom att ha spår långt ut bakom bilen där det går fort. Vi kom till ledningen utan att behöva köra max och sedan förstod jag att Guiseppe skulle komma med Pacific Face, och han kom ganska tidigt. Men jag var nöjd med tempot vi höll, det passade min häst, och i dag var han bäst, sa segerkusken Carl Johan Jepson.
Det var Reverend Wines tredje segern i V75 under de senaste tolv månaderna och hästens tränare Diederik Meilink var förstås nöjd med sitt stora affischnamn.
– Jätteskoj! Det är så roligt med den här hästen för han gör faktiskt aldrig ett dåligt lopp. Det är en riktig hederskille det här, berömde Solvallatränaren.

“Han har något speciellt”
Reverend Wine var långt ifrån ensam om att fälla favoriter. Redan i den inledande avdelningen satte finske jätteskrällen Grainfield Aiden tonen. När han fick full marschorder in på upploppet flög han förbi ledande Yankee Boy och lämnade konkurrenterna med sådan marginal att körande tränaren Hannu Korpi kunde kosta på sig en segergest redan 70 meter före mål.
Hemmatränaren Stefan P Pettersson fick nöja sig med en andraplats med Yankee Boy men två lopp senaste slog hans fyraåring Zinzan Cash till. Som tioprocentare på V75 rundade han till ledningen från andra par utvändigt med ett halvvarv till mål och därmed var loppet avgjort.
– Det blev klockrent men det gäller att ha hästen med sig också. Han har något speciellt den här, sa körande Mikael J Andersson.

Hemmaskräll till 56 gånger insatsen
Joakim Wallin bidrog också till hemmalagets segerskörd. Och den höga V75-utdelningen. Detta genom att tråckla ut 56-oddsaren Goodwill Pellini från tredje par utvändigt till fritt spelrum i fjärdespår.
– Jag kände 600-700 kvar att får jag luckan, då jäklar ska de få åka, sa hemmaprofilen sedan hans fyraåriga sto levererat en virvlande slutstöt längst ut i banan.
– Hon flög ju fram. Läcker känsla måste jag säga!
Nederländaren Patrick de Haan gästade Östergötland med nyförvärvet Volare Gar som kort startgalopp till trots skar mållinjen som etta.
– Vi hamnade långt bak och sedan gjorde jag väl rätt vägval som gick invändigt och tjänade massor av längder på det. Det kanske var ett vinstgivande drag men hästen var bra och all hedet åt honom, sa kusken Ulf Ohlsson.

2,7 miljoner till Tillsammans-system
Patrick de Haans landsman Hans Crebas slog också till och det med en häst han fått låna över vintern av nederländske topptränaren Hugo Langeweg Jr. Inez Alki gjorde tredje starten på svensk mark och efter två andraplatser blev de nu promenadseger från ledningen.
Det enda ekipaget som infriade favoritspelarna förväntningar inom V75 var Vikens Fingerprint och Oskar J Andersson. Mikael Fellbrants fyraåriga sto var bara bäst och avväpnade lätt allt motstånd över upploppet.
Det gjorde att 34 inlämnade V75-kupongen innehöll samtliga vinnare och utdelningen för sju rätt landade på 411
559 kronor. Sex rätt gav 2
423 kronor och för fem rätt fick man 148 kronor. Vinstlistan toppades av tre ATG Tillsammans-system som drog in mellan 2,7 och 2,2 miljoner kronor till sina andelsköpare.
V75 Winter Burst fortsätter på juldagen och därefter körs det V75-tävlingar varje dag fram till nyårsafton, då en multijackpot ska delas ut.

Ola Johansson, Kanal 75