Stoletheshow följde upp Oslo GP-segern (bilden) med en ny storloppstriumf i Ulf Thoresen Grand International. Hesteguiden/TR Bild.

V75®: Stoletheshow fortsatt kung i Norge

,

Stoletheshow fortsätter att leverera.
På söndagen tog han hem Ulf Thoresen Grand International på Jarlsberg.
– Han har funnit en växel som jag inte trodde var möjlig, sa tränaren Frode Hamre.

Stoletheshow följde upp Oslo GP-segern (bilden) med en ny storloppstriumf i Ulf Thoresen Grand International. Hesteguiden/TR Bild.


Att travhästar utvecklas kraftigt som sjuåringar tillhör inte vanligheterna. Men det är precis vad Stoletheshow har gjort. Sedan hästen i höstas lämnade Sverige för Frode Hamres träning har han tagit stora kliv. I maj slutade han tvåa i Finlandia-Ajo och trea i Copenhagen Cup och därefter tog han karriärens hittills största seger i Oslo Grand Prix. Det följde han nu upp med att vinna hemmabanas störta lopp efter ledning från start till mål.
– Jag är väldigt imponerad över den här häst. Han har funnit en växel som jag inte trodde var möjlig och jag har bara superlativer att säga om honom, sa Frode Hamre.
Den norske topptränaren satt själv i sulkyn och att vinna loppet som körs till minne av legendariske kuskvirtuosen Ulf Thoresen värmde lite extra.
– Det här värderar jag väldigt högt. Oslo GP är ett jättestort lopp men det betyder väldigt mycket för mig att vinna Ulfs minneslopp. Han var inte bara en god vän till min familj utan också en trevlig person som tänkte på sina medmänniskor. Att få minnas honom så här i dag är stort för mig.
Stoletheshow avverkade de 2 100 meterna som startades med bil på 1.10,8 och fick för segern 700 000 kronor. Officer Stephen blev tvåa från rygg på ledaren och tredjeplatsen tog en ursinnigt spurtande Oscar L.A.
– Jag hade inte de rätta ryggarna i dag. Avståndet fram till ledaren var konstant från 900 till 400 kvar. Han leverede en toppspurt som vanligt men alla lopp går inte att vinna och det här var ett av dem, sa Oskar L.A.s tränare Joakim Lövgren.

Ordningen återställd
Efter att ha bränt som storfavorit i sin senaste start var kallblodsfenomenet Odd Herakles åter en vinnare när han nu startade i Jarlsberg Arena Elitsprint. Tom Erik Solberg satt som vanligt i sulkyn bakom den Odd Paulsen-tränade tolvåringen och från ledningen hade ekipaget uppvisning på fina kilometertiden 1.20,5 över 1 609 meter med bilstart.
– Han fungerade optimalt i dag. Han var visserligen lite ivrig och ganska nära galopp efter 20 meter, när han ville springa fortare än han fick, men sedan var han riktigt fin. Det betyder mycket för mig att få köra en sådan här häst, sa segerkusken.

Jarlsberg Grand Prix till Readyforwine
Öppna klassen i Jarlsbergs Grand Prix avgjordes i fredags och vann gjorde Frode Hamres Charleston Volo tillsammans med Åsbjörn Tengsareid. När nu stoavdelningen avgjordes stod Readyforwine i en klass för sig. Efter ett tungt lopp som första häst i andraspår hade hon krafter kar att svara smygkörda konkurrenter över upploppet och bärga förstapriset på 200 000 kronor.
– Vi hade god tro på att det skulle gå vår väg i dag men jag hade hoppats att vi skulle få överta ledningen. Nu var vi tvungna att köra utvändigt men hon vann väldigt säkert ändå, sa Magnus Teien Gundersen som skötte tömmarna åt pappa Geir Vegard Gundersen.

“Han bara knockar dem”
I Anders Jahres Pokallöp med 200 000 kronor till vinnaren gjorde Erik Killingmo-tränade Best Ofdream Trio en mäktig prestation då han dundrade ifrån motståndet från positionen utvändigt om ledaren på snabba 1.11,0 över 2 100 meter med autostart.
– Han är helt rå! Jag har kört ungefär såhär varje gång och han bryr sig inte. Han bara knockar dem och har en vilja av stål, sa kusken Kim Eriksson.
Daniel Redéns Fat Rabbit vann långloppet i händerna på Örjan Kihlström och övriga lopp inom V75 vanns av Frode Hamre-tränade hästar. Han satte själv dit Skate Trix innan Lars Anvar Kolle ledde från start till mål med Robertson. Den favoritbetonade raden på V75 delade ut 430 kronor och då både sex- och femrättspotten frös inne väntar en dubbeljackpot när V75 på lördag avgörs i Årjäng.

Ola Johansson, Kanal 75