V75 (söndag): Juul igen i det danska travderbyt

,

Det blev en enkel seger för Steen Juul i det danska travderbyt i Köpenhamn på söndagen.
Dansk travsports störste vann loppet för åttonde gången ? nu med egentränade Bvlgari Peak.
– Det är ju inte säkert att jag kör derbyt igen så det är klart att det känns lite extra, sa 67-åringen efter segern, värd närmare 700 000 kronor.

Hösttider är derbytider.

Till helgen körs den svenska derbyfinalen på Jägersro i Malmö.
På söndagen arrangerade Sverige och Danmark en gemensam V75-omgång i Köpenhamn, med danskt travderby som huvudattraktion.
Sten Juul, den segerrikaste tränaren i Danmark genom tiderna, hade fem av tolv hästar i fältet och avgick med segern tillsammans med favoritspelade Bvlgari Peak.
Sonen till Ready Cash har utvecklats mycket sedan han kom till Juul tidigare i år och har räknats som kullens kung sedan segern i Jydsk Grand Prix.
Steen Juul det lilla lugna från start när bilen lämnade och hörde till och övertog ledningen efter ett varv.
Då hade Thomas Uhrberg duellerat med Balotelli mot Ken Ecce som satt bakom Bali i en öppning i trakterna av 1.08.5 första 500 meterna.
Ken Ecce valde att släppa ledningen med Sten Juul-tränade Bali då favoriten kom farande vilket publiken inte gillade.
– Så reagerar publiken ofta när det handlar om hästar från samma stall. Men vad skulle han göra? Bali hade varit inblandad i en hård öppning och var ju också chanslös när han fick chansen genom den sista kurvan, sa Steen Juul.

Hoppas på lugnare häst
Bvlgari Peak klev undan och var överlägsen. Segertiden skrevs till 1.14,1 över 3000 meter, autostart. Tvåa Bali och trea Bad Moon Rising.
Bvlgari Peak – ägd av danska Stall Jokeren – har ibland nerverna utanpå kroppen.
– Han har stor kapacitet den här men är besvärlig. Om vi får honom mera stabil har han hjärta och lungor att vara med bland de bästa, sa Juul, vinnare av Danmarks största unghästlopp för åttonde gången.

18:e raka för Bandit Brick
Sten Juul håller dock en annan fyraåring som stallets största stjärna. Bandit Brick är helt klart en häst med framtiden för sig. Danmarks nye snackhäst tog under dagen sin 18:e raka seger.
Hästen är svenskfödd och köptes på kriterieauktionen på Solvalla till Danmark där en tredjeplats i debuten är den enda förlusten så här långt.
Bandit Brick vann den här gången efter en tuff resa i dödspositionen.
– Han fick ett helt omöjligt lopp i dag och var helt fantastisk som kunde vinna, sa Juul.
Bandit Brick – dagens största favorit spelad på 51 procent – jämförs av tränare Juul själv med Rudolf le Ann som var i farten på 1990-talet.
– Vi får se om han kommer upp i Rudolf le Anns kapacitet. Det är en bit kvar men han är väldigt bra i alla fall.

Karlsson tränar storskrällen
Ett blågult ekipage grundlade den hyfsade utdelningen. Thomas Uhrberg körde invändigt med Top de Luxe i trekilometersloppet som inledde V75 och spurtade ner ledande Awesome Deal och Flemming Jensen.
En skräll endast spelad på tre procent. Ola Karlsson på Jägersro tränar det femåriga stoet som tog årets första seger i tolfte starten.
Ola Karlsson var nära en dubbelseger då Velvet Gio höll tappert från dödens i ett treåringslopp på kupongen för Stefan Söderkvist. Danske ledaren Confidence höll dock undan knappt.
En svensk häst defilerade hem loppet för den högsta klassen. Johnny Takter körde sig till ledningen efter 500 meter med VästerboontheNews som enkelt stack undan efter att ha fått bestämma tempo. Patrik Södervall tränar.
Steen Juul tog tre segrar på V75, den tredje Tinus Moseby. Jeppe Juel vann med Onceforall Face.
Nestor Sten Juul rundade som sagt av med derbyt på Charlottenlund och fastställde utdelningen på V75 till 55 318 kronor för sju rätt. Sex rätt gav 318 kronor och fem rätt 26 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75