David Schreiner TR Bild.

V75®: Segerkusken lika överraskad som spelarna

,

Tidernas sjunde största skräll på V75® .
Det var inte bara kusken Per Lennartsson som var överraskad att han var först i mål i V75-5 med 0,31-procentaren Jaques Noir.
– Att vi hann dit har jag svårt att se.


V75-5 fick en dramatisk avslutning där både Daniel Wäjersten bakom favoriten Algot Zonett och Per Lennartsson bakom jätteskrällen Jaques Noir åkte av banan förvissade om att de torskat.
Målfotot gav segern till 60-oddsaren Jaques Noir som avslutade sylvasst efter en resa i tredje par invändigt och lucka perfekt in mot upploppet.
– Att vi hann dit har jag svårt att se, min spontana känsla att vi inte vann. Insatsen var jättebra, sa Per Lennartsson direkt efter loppet innan han fick beskedet att han trots allt för först i mål.
Tränaren Jennifer Persson var förstås överlycklig.
– I dag fick han verkligen visa att han gillar det här med trav. Han vet var mållinjen ligger, kommenterade hon den åttaårige valackens andra årsseger i 18:e starten.

Djuses kupp lyckades
Skräll blev det även i V75-6 där Magnus A Djuse kuppade till sig ledningen dryga varvet kvar med Dwayne Zet då han lyckades överraska Andreas Lövdal och favoriten Champ Lane i spets.
Magnus A Djuse blev hängande i spåren långt ner i fältet och när han inte kunde komma ner någonstans efter 400 meter så satsade han allt på ett kort och körde till rejält. Det draget betalade sig och 10,72-oddsaren vann sedan enkelt från ledningen.
– Jag är bortskämd att ha en av världens bästa kuskar i vagnen, berömde tränaren Oscar Berglund.
I övrigt så vann betrodda hästar på V75 som trots det gav 961 090 kronor på 7 rätt till 53 vinnare denna jackpotomgång.

Oväntad väg till vinnarcirkeln
Kia Ora var överlägsen i V75-1 och vann till slut säkert tillsammans med sin tränare Oskar Kylin Blom. Men vägen till vinnarcirkeln var knappast den som spelarna skissat. I stället för en snabb start till spets från springspår blev Kia Ora hängade i spåren dryga första halvvarvet innan Oskar Kylin Blom till slut fick backa sig sist bakom tilläggshästarna. Men när han sedan kunde hitta ryggen på favoriten Zante Grif så fick Kia Ora fin draghjälp i tredjespår sista 600 och hon kunde avgöra mycket enkelt över upploppet
– Jag hade stort förtroende för hästen och hon visade att hon var bäst av alla i dag, men jag trodde inte det skulle bli på det här sättet, sa Oskar Kylin Blom.
I V75-2 blev det enkelt för Grand Canyon Sisu som Erik Adielsson sände till spets från spår 2 i volten och sedan dominerade favoriten loppet.
– Det är härligt när det stämmer, konstaterade tränaren Oskar J Andersson.

Andra raka för Selmer I.H.
Selmer I.H. trivs på Bergsåker och tog sin andra raka triumf i Hilda Zonetts lopp (gulddivisionen). Samu Sundqvist hittade andra par utvändigt och därifrån avgjorde han loppet när han vaket körde till spets 1 200 meter före mål. Ledaren Remarkable Feet var chanslös att försvara sig efter att ha tvingats till en 1.07-öppning första 500 meterna.
Väl i spets kontrollerade Samu Sundqvist loppet och bjöd på en härlig segergest före mål samtidigt som han gav sin häst en välförtjänt klapp. Gabriella Laestander tränar vinnaren.

Vann trots galopp
Det blev favoritseger i kallblodsloppet V75-4, men det blev en riktig nagelbitare för favoritspelarna. 1 400 meter från körde Jimmy Jonsson till spets med Tekno Jerven som samtidigt blev väldigt löpsugen och var nära att galoppera. Kusken lyckades dock parera men bara 200 meter senare kom galoppen…
…men Tekno Jerven hittade benen igen, klev fram utvändigt ledaren och vann sedan i imponerande stil med ett par längder.
– Det är klart att det är stor glädje, när han strular till det blir det extra jobbigt för honom. Insatsen är grym, men vi vet att han är hyperkapabel, det är sjuka grejer han presterar, konstaterade Jimmy Jonsson.
Formstarke Rikard N Skoglund hade sju chanser på V75 och han sa på förhand att Robert Bergh-tränade Global Lover i V75-7 var hans bästa chans. Det blev också en enkel spetsvinst och ledning från start till mål.
Sju rätt på V75 gav 961 090 kronor, sex rätt 659 kronor och fem rätt 50 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75