V75®: Sagolikt jubileum för Milliondollarrhyme

,

100 starter. Milliondollarrhyme firade sitt jubileum på snyggast tänkbara sätt. – Det är som en saga. Jag är faktiskt rörd, sade Fredrik B Larsson sedan han reglerat fältet utvändigt om ledaren med sin nioåring och bidragit till att två system drog in över 13 miljoner kronor på V75.

Extremt startsnabb och oerhört speedig.
Det är egenskaper som utmärkt Milliondollarrhyme under sina sju säsonger på tävlingsbanan.
Sju säsonger där hästen gått från anonym treåring, lovande fyraåring till elitloppsfyra som femåring.
Sedan dess har han varit etablerad i högsta eliten och dessutom tävlat framgångsrikt både i Frankrike och Italien.
Men i år verkade gnistan på väg att brinna ut.
Hästen hade inte segrat sedan årsdebuten och ser ut att gå mot sin första säsong med mindre än en miljon insprunget sedan unghästtiden.
Då slog han till, i start 100.
Och på ett annat sätt än brukligt.
För det var inte genom att bestämma i ledningen eller vissla förbi efter en smygare till upploppet.
Istället tog Milliondollarrhyme ner sina konkurrenter i Frances Bulwarks/Olle Anderssons lopp utvändigt om ledaren – en position han inte segrat från sedan fyraåringssäsongen.
– Helt otroligt. Jag saknar ord. Det är som en saga. Jag är faktiskt rörd, det är inte ofta jag blir det. Det är stort, sade Fredrik B Larsson som petade sig själv i sulkyn i somras, men nu åter satt upp bakom sin åttafaldige miljonär och inte höll igen med lovorden.
– En unik häst, med väldigt fin exteriör och utseende. Han har aldrig haft skador och är ung i sinnet, pigg och glad. Idag överraskade han mig. Vi fick gå utvändigt och det var många år sedan som han gillade att gå där. Men han kändes skönt avslappnad. När jag lät honom gå 300 kvar så bara stack han ifrån. Jag såg på honom efteråt att han var nöjd, han tyckte att det var kul idag, mös Larsson efter segern på 1.13,9/2 140 meter autostart värd 150 000 kronor.

Uppvisning av High On Pepper
Betydligt snabbare gick det i silverdivisionen där Maverick Dream eldade undan i 1.11-fart. Den enda som hakade på var Jörgen Westholm bakom sitt norske nyförvärv Garth Vader som kunde vika ut i slutsvängen och gå undan smått överlägset före den tappre ledaren sedan övriga fältet kört ett eget lopp i för lågt tempo och inte hunnit ikapp.
– Han öppnade väldigt fint och det blev en bra rygg, jag vet att Maverick gillar att dra på ibland. De andra kom ju aldrig så det blev lätt. En väldigt trevlig bekantskap som kom till mig för att tävla i Frankrike, men kommer att hävda sig bra i silverdivisionen innan vi åker ner, förklarade Westholm vars häst travade mer än sekunden snabbare än högsta klassen, 1.12,7/2 140 meter autostart.
Dagens främsta sportsliga prestation kom emellertid i huvudloppet – Hästägarkannan över tre varv.
Här stod nämligen Katja Melkkos High On Pepper i en klass för sig när han dånade runt konkurrenterna i en magnifik styrkeuppvisning på 1.13,3/3 220 meter värd 220 000 kronor.
– Han var jättefin, jag behövde aldrig öppna öronen eller begära någonting. Hästen har alltid varit fin och utvecklats hela tiden, berömde Kontio som blev dubbelvinnare då han inlett omgången bakom Sybille Tinters ståtlige tysk Miramax B.R. som speedade förbi favoriten Jimbaran Zon från ledarryggen.

Två vinnande system
Adrian Kolgjini åkte till Solvalla med en häst och kunde vända hem obesegrad sedan Jollywood sänkt sina konkurrenter den tunga vägen i lägsta klassen.
Ytterligare två jätteskrällar såg till att utdelningen drog i höjden rejält.
Malte Handfast skickade till ledningen från ytterspår och släppte ingen över bron bakom sin arbetsgivare Rick Ebbinges tyska Marvellous Tooma.
Två procent av spelet i ryggen hade även Roger Walmanns S.G.Mistral som avgjorde med en tung långspurt för Örjan Kihlström.
En vinnare som endast två av de kvarvarande systemen hade markerad.
Båda dessa var inlämnade via atg.se och så kallade filspel, alltså reducerade system. De kostade över 2 000 kronor och betalade 14 493 934 respektive 13 817 739 kronor.
Systemen var inlämnade i Skåne och Södermanland.