V75®: Rome Pays Off hedrade Scandal Play

,

Två tränarsegrar och en kuskseger. Daniel Wäjersten dominerade V75 på Bodentravet. – Det värmer extra med Rome Pays Off, jag hade nästan räknas ut honom i somras.

Scandal Plays Minne, gulddivisionen, var huvudnumret när Bodentravet stod värd för V75 och det blev enkelt för favoriten Rome Pays Off. Mats E Djuse körde USA-importen för första gången och efter en resolut inledning till spets i V75-6 hade han bra kontroll på loppet i ledningen.
– Det blev som jag hade hoppats på. Jag ökade lite i sista sväng då det var bra hästar på gång i tredjespår så vi fick några längder, kommenterade segerkusken.
Daniel Wäjersten tränar vinnaren och han kunde räkna in två segrar på V75 då Load Master skrällde tillsammans med Erik Adielsson i V75-1 från rygg ledaren. 21-oddsaren avslutade sylvasst när luckan kom på upploppet och fångade in hemmahoppet King Of Djazz i sista stegen.
– Hästen gjorde det jättebra och satte nosen först precis på linjen, sa Erik Adielsson.
Daniel Wäjersten krönte sin lördag med en kuskseger i V75-7 där han lotsade Ola Åsebö-tränade Star Muscle till en enkel seger före storfavoriten Luv You Schermer.
– Hästen kändes kanonfin, han hade krafter kvar, kommenterade Daniel Wäjersten och summerade sin lördag kort.
– Det är som vanligt på V75, blandade resultat. Jag är nöjd med merparten av hästarna. Det värmer extra med Rome Pays Off, jag hade nästan räknas ut honom i somras.

Hemmaseger
Hemmapubliken fick jubla efter V75-2 där Petri Salmela-tränade Jamie Sisu var starkast till slut efter ett lopp utvändigt favoriten I’ve Got Pepper.
– Sist kom han i väg som en snigel, men i dag kom han i väg hyggligt. Min erfarenhet är att starka hästar är bra över 1 640 meter, sa segerkusken Ulf Ohlsson.
Favoriten Zargo blev svaret i V75-3 och den femårige kallblodshingsten imponerade på nytt banrekord i andra raka segern. Segertiden blev 1.25,2 över medeldistans, voltstart. Den enögde talangen avgjorde mycket enkelt tillsammans med kusken Henrik Svensson efter en resa i tredje utvändigt.
– Fantastiskt, det är häftigt. Nu har han vunnit två på raken. Och hans tredje banrekord, jublade Solängetamatören Marine Holmgren, som tränar, äger och även är uppfödare.
– Inte omöjligt att han är en häst för eliten om några år, sa Henrik Svensson.

Uppvisning av Olly Håleryd
Ove A Lindqvist lovade mer eller mindre seger på förhand inför V75-4 och han behövde inte ångra sina ord. Olly Håleryd infriade alla förhoppningar och ekipaget bjöd på uppvisning.
Ove A Lindqvist tryckte sig till ledningen 750 meter från mål och sedan handlade det bara om en häst och segermarginalen blev dryga 40 meter. Ove A Lindqvist bjöd på segergest i god tid före mål.
– Det känns skönt när hon får springa med propparna kvar. Det är en lat häst och det fanns massor sparat. I dag kände jag mig säker då det var 2 140 meter, sa Skellefteåkusken
Ove a Lindqvist har tidigare antytt att det kan bli Frankrike för det starka talangfulla stoet.
– Jag kommer nog testa henne i Paris, vi får se.
– Jag har sagt att hon ska gå under 1.10 nästa år och det tror jag hon gör, la han till självsäkert.

Comeback på V75 efter tolv år
Det var tolv år sedan hästskötaren och lärlingen Jennie Ek senast körde på V75 och nu i comebacken i V75-5 blev det succé tillsammans med Laradja Vrijthout. Från andra utvändigt avgjorde Solvallaekipaget mycket enkelt över upploppet då favoriten Devils Tongue tidigt galopperade som slagen.
– Helt fantastiskt. Jag har varit med och vunnit många stora lopp som skötare, att få vinna som kusk är helt fantastiskt. Kör man bra hästar är det inte så svårt, sa Jennie Ek som ersatte chefen Conrad Lugauer på bästa sätt.
Sju rätt på V75 gav 26 215 kronor, sex rätt 281 kronor och fem rätt 32 kronor.