V75: Rivstart på heltidssatsningen

,

Hon har vunnit mer än var tredje lopp i år och siktar på att bli proffs.
På annandagen fick Jessica Simpsson uppleva sin största seger hittills.
– Jag har nog inte fattat det riktigt ännu, sade en skakad tränare efter en högdramatisk upplösning av Hästägarkannan.

Den enes död, den andres bröd.
När favoriten Antonio Trot rullade över i passgång i klar ledning kort före mål stod det lika hastigt som lustigt klart att Jessica Simpsson och Lövdala Principito tagit hem Hästägarkannan och en kvarts miljon kronor.
– Är det sant, vann han? I så fall är det ju underbart, utbrast Simpsson innan hon fick resultatet bekräftat.
– Det kunde inte bli ett bättre slut på året, fortsatte Gävleamatören som därmed kan summera en strålande säsong med 11 vinster på 32 starter.
Framgångar som sporrat så till den grad att bestämt sig för att bli
proffstränare.
– Vi har sålt butiken och kommer att träna häst på heltid. Under vintern ska vi hålla till på Julmyra eftersom vi har lite dåliga träningsförutsättningar hemma då.
I sulkyn satt Emilia Leo som också hjälpt Lövdala Principito till fyra segrar under sadel i år.
– Han var så värd en sådan seger. Han får ofta gå den tuffa vägen och jag tror att han fått tillbaka lite självförtroende av att tävla i monté. Jag körde för sakta och bjöd in Örjan, men hästen gjorde det hur bra som helst och jag såg att Antonio Trot gick över i passgång, förklarade Leo som också kan se tillbaka på en genombrottssäsong och kröner det med att åka till Paris för att köra Hope and Dreams på Vincennes på nyårsafton.

Spaceboy har steppat upp
Örjan Kihlström och Timo Nurmos var förstås mindre nöjda med utgången, men revanscherade sig omgående då Seismic Wave motsvarade sitt favoritskap i klass I-finalen.
En annan favorit som höll var Svante Båths Espirit Sisu trots att han fick göra mycket grovjobb själv.
– Det var ingen chock, han är så här bra, det har han visat många gånger, kommenterade Erik Adielsson.
Skrällarna lyste överhuvudtaget med sin frånvaro denna annandag.
Night Brodde var med sina 15 procent den minst betrodda vinnaren då han stack undan överlägset från spets för Marc Elias.
Samma taktik hade Stepping Spaceboy och Stefan Söderkvist dessförinnan nyttjat i Gert Lindbergs lopp.
– Man kan jobba hela sitt liv och aldrig få uppleva den här känslan. Så får man göra det två gånger i rad, utbrast tränaren Admir Zukanovic.
– Det är så häftigt att han är i sådan form och författning. Hästen har blivit morskare, höjt sig ett snäpp. Två raka guldvinster, man får nypa sig i armen.

Derbyvinnare nästa år?
Iggy B.R. galopperade bort sig som favorit i Norsk Travkriterium i sensomras.
Då valde kretsen kring hästen att avrunda året på V75 och efter seger på Bjerke i november var det dags för första trippen över gränsen österut.
Favoritförtroendet hängde med till Sverige och visade sig befogat då treåringen krigade förbi tappre ledaren Odds Indicator i de sista stegen före mål.
– Det var en väldigt stark prestation, berömde körande Magnus Teien Gundersen som har stora mål inför kommande säsong:
– Han har en ljus framtid. En väldigt stark häst som stabiliserat sig. Han kommer att göra det bra nästa år och förhoppningsvis vinna derbyt.
Lägg till Dear Friend, som spurtade vasst efter en snäll resa signerad Johan Untersteiner, så blev det en lättfunnen V75-rad där sju rätt betalade 2 509 kronor.
Jackpot på fem rätt innebär att 13,3 miljoner kronor vandrar vidare till multijackpoten på nyårsafton.

Robin Johansson, Kanal 75