V75: Rajesh imponerade mest

,

Kungamötet blir av.
Diamanten och Cyber Lane gjorde båda sin plikt i Breeders’ Crown-semifinalerna.
Om två veckor drabbar fyraåringsdominanterna samman.
Men frågan är om någon kan stoppa utmanaren Rajesh Face.

Breeders Crown-finalen för fyraåriga hingstar/valacker har alla förutsättningar att bli något alldeles extra.
Detta sedan årets två storloppskungar löst sina uppgifter lekande lätt på ett stormigt Solvalla.
Diamanten har under säsongen sprungit hem Kungapokalen, Sprintermästaren och Grosser Preis von Deutschland vilket gett nästan fyra miljoner kronor i prispengar.
Totalt ståtar han efter söndagen med 20 segrar på 27 starter och 5,5 miljoner.
Vägen till BC-finalen blev så odramatisk som V75-spelarna hade spått sedan Robert Bergh omgående styrt till ledningen.
– Han är så härligt positiv, bryr sig inte så mycket om att det är storm och vind. Han tycker det är skoj ändå idag, förklarade Bergh sedan han fått bestämma farten efter behag.
Minst lika enkelt blev det för derbyvinnaren Cyber Lane som egentligen bara behövde springa för fullt i 400 meter, 200 från början och 200 till slut.
– Han blir inte trött, det är en bra egenskap. Men på något konstigt sätt är han så ruggigt snabb också. Det ska bli spännande i finalen, det var imponerande vinnare, Diamanten och framförallt Rajesh Face, sade Johan Untersteiner vars häst har snarlik statistik i ryggen: 14 segrar på 17 starter och 5,1 miljoner insprunget.

“Det värsta jag varit med om”
Just det, Rajesh Face.
Förmodligen blir ingen av de båda penga- och segermaskinerna favorit i kampen om 800 000 kronor på Sundbyholmstravet.
Lutfi Kolgjinis styrkefenomen må ha en femtedel så mycket pengar på kontot, men var tveklöst den som övertygade mest av alla.
Efter att först ha orsakat en omstart för dålig anslutning körde Adrian Kolgjini bestämt fram utanpå ledande favoriten Deimos Racing, satte klockan på 1.11,5-fart och hade mosat fjolårets kriterievinnare redan 600 meter från mål.
Resten var defilering från den karismatiske hingsten som visade alla de egenskaper som måste ha anats då han klubbades för rekordhöga 1,9 miljoner kronor som ettåring.
– Det var något av det värsta jag varit med om. Jag åker, han bara väntar på nästa kommando. Det var sjukt, det fanns minst en sekund sparat i mål, sade Kolgjini efter uppvisningen på 1.11,7/2 140 meter autostart, särklassigt snabbast under eftermiddagen och ytterligare ett formbesked från stallet efter lördagens V75-fyrling.
– Skönt att veta att hästarna är i ordning, så man kan köra som en galning igen, skojade Adrian Kolgjini.

Jackpot på lördag
Även om några favoriter föll ifrån så var hela tävlingsdagen i princip skrällfri.
Johan A Nilsson tog efter Adrian Kolgjini genom att orsaka en omstart bakom bilen med Lucifer Lane.
Resultatet blev lika lyckat efter ledning hela vägen.
Dansktränade Oaksvinnaren Candy la Marc spurtvann snyggt och fixade en V75-dubbel åt Johan Untersteiner medan Caddie Lisieux och Selmer I.H. båda övertygade stort efter avancemang till utanpå ledaren.
Det gjorde att V75-utdelningen stannade vid 641 kronor medan 5,8 miljoner kronor vandrar vidare till lördagens V75-omgång på Bergsåker i form av jackpot.

Robin Johansson, Kanal 75