V75: Poochai en vinnare igen

,

För tre år sedan var han kullens kung.
På kriteriesöndagen visade Svante Båths forne derbyvinnare att han fortfarande kan vinna på den stora scenen.
– Nu var det den gamle Poochai igen, mös Erik Adielsson sedan han bjudit på V75-omgångens jätteknall.

Poochai var den stora anledningen till att utdelningen nådde 324 631 kronor under söndagens V75-omgång.
Hästen som vann såväl Kungapokalen som Svenskt Travderby som fyraåring har haft det betydligt motigare som äldre och kom till start segerlös på 13 starter i år.
Men det är han inte längre.
Erik Adielsson serverade en drömlöpning i rygg på ledande Volstead varpå sjuåringen visade sin forna gnista genom att speeda hem Frances Bulwarks lopp och en kvarts miljon kronor.
– Nu var det den gamle Poochai igen. Han var alert och fin. Det är skönt att det börjat släppa, jag hoppas att han har några fina år framför sig, sade Adielsson som i loppet efter kom att kopiera taktiken till seger i Svenskt Travoaks (se separat text).
En smygresa blev segerreceptet även i finalen av Diamantstoet där Johan Untersteiner hittade loss från tredje inner och lyckades styra Delicious Grim till karriärens hittills största framgång och 200 000 kronor i en tät slutstrid.

Litet system vann mest
Kevin Oscarsson hyllades som en av årets tre Stig H Johansson-stipendiater under tävlingarna och var på vippen att ta hem Stig H Akademiens lopp med jätteöverraskningen Mr Perfection.
Men den vassa spurten räckte bara till andrapriset bakom undflyende Liam Dana och Oskar J Andersson – stipendiat från 2013.
Avrundningen av V75-omgången blev favoritbetonad sedan Global Trust och I Love Paris båda spårat sina lopp från start till mål.
Bland de vinnande V75-systemen utmärkte sig ett, inlämnat på ICA Kvantum i Filipstad.
18 kronor spelat gånger två gav en total återbäring på 668 638 kronor.
Utdelningen på Top 7 blev 267 376 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75