Burt Seeger US Photo TR Bild.

V75: Perfekt genrep för Önas Prince

,

Önas Prince dominerade Copenhagen Cup från start till mål.
En perfekt uppladdning inför Elitloppet.
– Det är tveksamt om han ens behöver duscha, sa Per Nordström efter söndagens storseger.


Efter en avbruten start kom hästarna i Copenhagen Cup (V75-6) i väg i det andra startförsöket och Per Nordström var bestämd och bombade till ledningen med Önas Prince från spår 7 bakom startbilen. Väl i spets fick Nordström bestämma tempot och loppet utvecklades precis som han ville.
– Han visar vilka kvalitéer han har. Jag körde så långsamt som möjligt och ville spara så mycket som möjligt till Elitloppet, det är tveksamt om han ens behöver duscha. Jag fick precis det formbesked jag ville ha och med det här loppet ska han vara på topp om 14 dagar, sa Per Nordström.
Önas Prince såg lite bekväm ut på upploppet men Per Nordström behövde ändå inte vara överdrivet aktiv sista biten för att säkra segern före Calle Crown och Seven Nation Army, som båda avslutade plusbetonat.
Segertiden för Önas Prince blev 1.10,2 över distansen 2 011 meter autostart och sexåringen kommer nu till Elitloppet som obesegrad i år efter tre starter.
– Vi var och nosade i fjol och det känns som att vi kommer med en ännu häftigare pålle i år, sa Per Nordström.

Dubbel för Westergaard
Floris Balwin blev svaret i Charlottenlund Open (V75-3) och Bo Westergaard hade full kontroll efter tidig ledningen. På slutvarvet handlade det om att inte släppa ut Four Guys Dream som satt i rygg på ledaren.
– Det gällde att inte släppa ut honom för tidigt, allt blev perfekt. Han gick med punktering sista 500-600 meterna och det var en bra insats. Han gör sina bästa lopp i ledningen, sa segerkusken.
Bo Westergaard hade en mycket bra dag på Lunden och skrällde även i V75-4 där B A Superhero var starkast sista biten i ett dramatiskt upplopp. Obesegrade storfavoriten Schampus såg länge ut som klar vinnare i ledningen men fick problem med Don’t Say Gar, som var på väg att slå klorna i ledaren på upploppet när han tappade kravet och galopperade. I stället kunde B A Superhero avgöra en bit ut i banan.
– Det är sådana upplopp som man gillar. Jag är otroligt stolt över hästen, sa Bo Westergaard.

Jätteskräll inledde
V75® bjöd på en riktig smällkaramell i inledningen då Gangnam Style K., endast streckad på 0,91 procent av insatserna på V75, hade bäst fart in på upploppet och spurtade ner Velten Swarovski sista biten. Gordon Dahl tränar vinnaren och i sulkyn satt Birger Jörgensen.
I V75-2 dominerade favoriten Generalen som vann trots en resa utvändigt om ledaren. Sir Express spurtade vasst sista biten och försökte utmana men Flemming Jensens häst ökade steglängden och vann säkert.
V75-5 bjöd en tajt upploppsstrid där Yuvaraj fick huvudet först i duell med Twigs Honor. Gustav Johansson satt i segersulkyn och som tränare står pappa Håkan B Johansson.
– Han ger sig aldrig och går verkligen hela vägen. Det här känns fantastiskt bra, V75 och egentränad häst, kommenterade Gustav Johansson.
V75-omgången avslutades med Stoeliten där favoriten Nova Mahiron ledde från start till mål tillsammans med sin tränare Thomas Uhrberg.
– Det är en jättefin häst, en topphäst. Hon är snabb och sedan ger hon allt i loppen. Jag är jättenöjd hur hon börjat i år, sa Thomas Uhrberg.
Sju rätt på V75 gav 861 365 kronor, sex rätt gav 1 994 kronor och fem rätt 110 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75