V75 nästa för Nuncio

,

Nästa anhalt i Nuncios uppladdning mot Prix d’Amerique blir på V75 på Örebrotravet nästa lördag. Det skriver Stefan Melander på onsdagen i sin krönika i Expressen.

Nuncio gör sitt nästa framträdande i V75 på Örebrotravet 21 oktober. LARS JAKOBSSON. För fri publicering tom 2017-10-18.


Det var förra torsdagen som Nuncio gjorde comeback när han enkelt vann på Bollnästravet. Klockan stannade på 1.11,6 över distansen 1 640 meter autostart och det var en nöjd tränare och kusk som uttalade sig efteråt.
– Jag tittade på min gps på upploppet, det stod 1.08 och det var en joggingtur. Det var otrolig harmoni i honom i dag, jag tror att han tyckte det var jättekul, sade Stefan Melander som då även meddelade att det väntade åtminstone ett till lopp i Sverige innan avfärden mot Frankrike.
Nu står det alltså klart att nästa uppgift för Nuncio väntar lördagen 21 oktober när V75 avgörs på Örebrotravet. Samma dag som ett av årets största tvååringslopp, Svampen, avgörs – med en vinstcheck på strax över en halv miljon kronor. I krönikan flaggar Stefan Melander även för att Volstead kan dyka upp i startlistorna. Det blir med andra ord en högintressant V75-omgång och sportslig travdag att se fram emot.
Stjärntravaren Nuncio har vunnit 41 av sina hittills 60 starter i karriären och sprungit in närmare 28,5 miljoner kronor.

Gina Söderlund, Kanal 75