V75 Momarken: Blågula skrällar och miljonutdelning

,

Två blågula skrällar på V75 i Norge.
Fyra system klarade sju rätt på V75 på Momarken och belönades med 1,5 miljoner kronor – samtliga hade spik på favoriten i sista avdelningen.

Efter Mantorp, Umåker och Solvalla flyttade V75 och Winter Burts till Norge och Momarken på fredagen. Banan i Mysen är speciell med sina tvära svängar och sitt långa upplopp och är en bana där det inte sällan blir hög utdelning.
Fredagens största skräll kom i V75-4 där Magnus Teien Gundersen visade varför han räknas som Norges största kusklöfte när han hittade andra par utvändigt från 40 meters tillägg med Ramstad Kristian i V75-4. I slutsvängen valde sedan Magnus Teien Gundersen iskallt att sitta kvar och fastlåst, men det blev ett vinstdrag då luckan kom in mot upploppet och då kunde 61-oddsaren spurta till en lika säker som överraskande seger.
– Vi fick en god start och hamnade rätt på det. Jag kände sedan att jag var tvungen att chansa, han har en bra speed och det fick han visa nu, sa segerkusken.
Tränar vinnaren gör Andreas Opheim.

Två segrar till Årjäng
Årjängstränarna Tom Horpestad och Kristian Lindberg gjorde resan på sex mil till Mysen och Momarken och båda kunde vända hem med varsin skrällseger.
Tom Horpestad serverade 15-oddsaren Monfalcone ett lopp i andraspår med ryggar ända tills upploppet i V75-3 och via en sylvass avslutning blev det blågul seger före favoriten U.R.Amazing.
– Jag är speciellt glad för hästen. Han har en otrolig skalle att springa och ger alltid det bästa han kan, sa Tom Horpestad efter första årssegern.
Kristian Lindberg körde offensivt med tiooddsaren Fruska Am som avgjorde i imponerande stil utvändigt om ledaren i V75-6.

Fyra miljonvinnare
I V75-1 blev det väldigt enkelt för andrahandsfavoriten Valle Mattis som dominerade loppet från start till mål i ledningen tillsammans med kusken Geir Vegard Gundersen.
Den nioårige Järvsöfaks-sonen tränas av Heidi Moen.
Norske stjärnkusken Eirik Höitomt valde att köra på chans med andrahandsfavoriten Easy Winner i V75-2 och hade marginalerna på sin sida när luckan kom från fjärde invändigt in mot upploppet. Treåringen tackade för den smörresan och avslutade vasst när han fångade in skrällen Vibra Thor kort före mål. Tränar vinnaren gör Marius Höitomt, son till Eirik.
Fredagskvällens kanske mest imponerande vinnare var Denali i V75-5, som klev fram utvändigt favoriten Given i sista kurvan och sedan bara var starkast i händerna på Dag-Sveinung Dalen.
Olav Mikkelborg tränar vinnaren.
Imponerade gjorde även favoriten Eldorado Gracieux som efter ett par galoppsteg i starten forcerades till spets av Gunnar Austevoll och sedan hade han full kontroll i långloppet som avslutade V75-omgången.
Sju rätt på V75 gav 1 459 666 kronor till fyra vinnare i Norge, sex rätt gav 4 145 kronor och fem rätt 228 kronor.
V75 Winter Burst fortsätter på Romme på lördagen, Charlottenlund på söndagen, Bjerke på måndag för att sedan avslutas på nyårsafton på Axevalla med en multijackpot.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75