V75: Milliondollarrhyme visade derbytakter i snömodden

,

Milliondollarrhyme har en blåblodig stamtavla.
På söndagen tog fyraåringen karriärens första V75-seger.
– Som han visar sig nu är det en väldigt spännande häst för hösten, de årgångsloppen…speciellt derbyt kanske, sa tränaren och kusken Fredrik B Larsson.

Lite i skymundan av de blågula framgångarna på Vincennes i Paris bjöd Bollnäs på en favoritbetonad V75-omgång i snömodd.
En häst som övertygade stort på Bollnästravet var Milliondollarrhyme som vann V75-5 på ett imponerande sätt tillsammans med sin tränare Fredrik B Larsson.
Den fyraårige valacken visade ingen pardon när han klev fram utvändigt ledaren Chip’n Joy och avgjorde loppet på styrka.
– Jag vill inte skryta upp han för mycket, det är i början av karriären och han är grön och färsk, men sätter han gör det på är imponerande. Att sitta bakom honom…det är sådan enorm motorik i han. Han är klok och fin, när jag säger till han i sista sväng att nu kör vi lite då är det en ny växel och sedan får jag bara hålla i mig, sa Fredrik B Larsson.
– Det är en extremt fin häst extreört och stammen är perfekt, så han har allting. Som han visar sig nu är det en väldigt spännande häst för hösten, de årgångsloppen…speciellt derbyt kanske, sa Fredrik B Larsson om sonen till Ready Cash och Nursey Rhyme.
Lika imponerande var Young Da Vinci i V75-7. Per Lennartsson styrde fram sin fyraåring utvändigt ledaren dryga varvet kvar och sedan var Young Da Vinci bara bäst,

Nurmos vinnare även i Bollnäs
V75-omgången inleddes med favoritseger för Hankypanky Frances. Jorma Kontio hittade med lite flyt andra par utvändigt och sedan körde han till sig ledningen dryga varvet kvar och hade därefter full kontroll. Vinnaren tränas av Timo Nurmos som alltså fick vinnare på både Vincennes och Bollnästravet.
Favoritseger blev det även i V75-3 där forne derbyvinnaren Beau Mec avgjorde relativt enkelt från andra par utvändigt sedan Elit Håleryd och West Wing spillt sitt bästa krut i kampen om ledningen.
Carl Johan Jepson gav Beau Mec marschorder på sista borta långsidan och när han kunde komma före ledaren Elit Håleryd redan före sista kurvan var loppet i praktiken över. Elvaårige Beau Mec, som tränas av Lars Wikström, såg härligt löpsugen ut hela vägen hem.
– Han kändes kollossalt stark och fin i dag hästen och jag var aldrig orolig, kommenterade segerkusken slutrundan.

Tand Tuff till Paris
V75-2 var ett uttagningslopp till de årliga kallblodsloppen på Vincennes i Paris 18 och 22 februari. En som kan packa selpåsen och boka bussresa är Jan-Olov Persson med Tand Tuff.
Tand Tuff motsvarade sitt favoritskap och tog över in på upploppet och vann säkert trots att hästen bromsade lite i sin ensamhet sista biten. Hallsta Vinnex höll bra som tvåa och knep också en biljett till Paris, medan Björs Frej fick nöja sig med tredjepriset trots en perfekt resa i rygg på Tand Tuff hela vägen.
– Otroligt roligt vi får åka ner och visa upp kallbloden, sa Jan-Olov Persson.
I och med segern passerade Tand Tuff en miljon kronor inkört.
– Jag tror det här Järvsöfaks 48:e miljonär som han lämnat. Det är oerhört skoj, sa Jan-Olov Persson.

Två skrällar
Söndagens största skräll kom i V75-4 där 61-oddsaren Diamond Of’em längst ut i banan fångade in ledaren Tanya Gel i sista steget.
Torbjörn Jansson skötte tömmarna bakom det nioåriga skrällstoet som tränas av Jakob Croon.
V75-värdet steg från 57 kronor till 2380 kronor.
Skräll blev det även i V75-6 där Erik Adielsson lyckades lotsa Urchin först i mål. 12,03 blev vinnaroddset på den Svante Båth-tränade femåringen.
Sju rätt på V75 gav 19 590 kronor, sex rätt 93 kronor medan det blev jackpot på fem rätt.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75