Mikael Rosenquist TR Bild.

V75®: Matchningen utstakad mot sista helgen i maj

,

Ett steg närmare Elitloppet.
Önas Prince årsdebuterade på bästa sätt och nu drömmer tränaren Per Nordström om en rosa biljett till sista söndagen i maj.
– Matchningen är fullt utstakad för det. Han känns mycket starkare i år och jag har honom precis där jag vill ha honom, sa Per Nordström.


Halmstad var värd för lördagens V75® och russinet i kakan var en läcker gulddivision där favoriten Önas Prince inte gjorde någon besviken i sin comeback och årsdebut.
Per Nordströms stjärna dominerade loppet från start och tog mycket enkelt hand om ledningen. När sedan kusken fick dämpa tempot så var spänningen och loppet i praktiken över.
Önas Prince avslutade sista varvet i 1. 10-tempo med 1.08,5 sista 500 meterna och såg mycket fin ut. Segertiden blev 1.12,0 över distansen 2 140 meter autostart.
– Känslan är perfekt. Det här behövde han naturligtvis och jag har han precis där jag vill ha honom.
Det är ingen hemlighet att Per Nordström hoppas på en biljett till Elitloppet där Önas Prince jagar revansch efter galopp i finalen i fjol.
– Matchningen är fullt utstakad för det. Han känns mycket starkare i år och jag har honom precis där jag vill ha honom. Vi får aldrig svaret men han kunde blivit etta eller tvåa i fjol, han är nästan alltid bättre i andra heaten. Jag har sagt att han har 1.08-tempo i kroppen.
Lördagens seger var värd 150 000 kronor och i karriären har Önas Prince tjänat drygt 9,8 miljoner kronor.
– Han har förändrat våra liv. Det går inte med ord att beskriva. För oss är det nästan samma saga som när Ludde hade Viking Kronos.

Skräll inledde V75
V75 inleddes med en mäktig prestation av Eenymeenyminymoedk i Stoeliten och hon var lika bra som hon var bortglömd av spelarna. Flemming Jensens sjuåriga sto satt sist som femte häst i andraspår, anföll 1 300 kvar och blev hängande, forcerades ändå till ledningen redan 500 kvar och kontrollerade fältet tills mitt på upploppet då hon stack undan i imponerande stil. Eenymeenyminymoedk gav 18,48 som vinnare och endast streckad på 2,96 procent av insatserna på V75.
– Hon var riktigt fin i dag. Hon har gått många bra lopp annars springer man inte in två miljoner, sa Flemming Jensen som inte verkade lika förvånad som spelarna.
110 000 kronor var segern värd och i karriären har Eenymeenyminymoedk tjänat 2,1 miljoner kronor.
Flemming Jensen hade en toppendag och vann även V75-7 där han körde lite på chans med Eros Zola och när han fick fritt in på upploppet avgjorde sjuåringen enkelt.
– En dubbel på V75 händer inte så ofta. Det är stort, kommenterade Flemming Jensen.

Stenhårt i mål
Målfoto krävdes för att skilja Drizzle och Marabou Brodda i V75-2.
Drizzle i ledningen vägrade ge sig och Björn Goop gjorde allt i sin makt för att hjälpa och stötta sin häst som var trött och krängde en hel del på upplopp, men precis på linjen fick Marabou Brodda nosen först tillsammans med Thomas Uhrberg efter en stark avslutning sista 600 meterna från andra utvändigt.
– Hon går från klarhet till klarhet. En fantastisk fin och klok häst att jobba med, sa Thomas Uhrberg.
V75-4 var ett lärlings och ungdomslopp och Elias Strandberg tog ett tidigt initiativ med O’Hara och dominerade sedan loppet hela vägen hem. Axevallas David Persson tränar vinnaren.

Storfavoriten överlägsen
Ola Samuelsson-tränade Judge D. var dagens största favorit på V75 och 65-procentaren var också helt överlägsen i V75-5 i händerna på Stefan Persson. Trots storfavoriten vann blev det endast en spelare som klarade Top7 där 7 rätt betalade 1 494 553 kronor. Totalt gav det vinnande systemet som var inlämnat via ATG.se 1 503 949 kronor, insatsen var över 2 000 kronor.
Stefan Persson var offensiv och körde resolut till ledningen 1500 meter från mål och sedan handlade det om en häst på banan och över upploppet öppnade Judge D. upp en stor lucka ner till övriga.
V75-6 blev en uppvisning från ledningen av Jerry Riordans nyförvärv Catullo Jet och italienaren svarade för en mycket fin Sverige-debut. Gustav Johansson satt i segersulkyn och hade full koll hela vägen hem med favoriten E.L.Jetpack i rygg.
– Han är fem år så det stora målet i år är Jubileumspokalen, sa tränaren Jerry Riordan.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75