V75: Månprinsen A.M. enorm när han passerade sju miljoner insprunget

,

Mer än ett varv i tredjespår bekom honom inte.
Kallblodskungen Månprinsen A.M. stod för dagens uppvisning när han tog hem Dubbelcupens final på Gävletravet.
– Nu tar vi vinterlov och kommer tillbaka framåt vårdagjämningen, sa Gunnar Melander vars häst i och med segern passerade sju miljoner kronor insprunget.

Precis som förväntat hamnade Månprinsen A.M. risigt till från innerspår i 40-metersvolten. När han kunde gå med i rygg på Odin Tabac i tredjespår efter ett varv såg det ändå ut att lösa sig bra, men när den senare kom ner utvändigt om ledaren med 1
000 meter till mål fick Månprinsen A.M. finna sig i att harva ensam i tredjespår. Det spelade ingen som helst roll. På upploppet avgjorde den mäktige hingsten till säker seger.
– Det är härligt med en sådan här häst. Jag körde ingenting utan väntade tills det blev upplopp. Då smackade jag på honom och då kopplade han grepp direkt. Det var en väldigt skön känsla, sa tränare och kusk Gunnar Melander.
Loppets förstapris uppgick till 150
000 kronor och därmed passerade tioårige Månprinsen A.M. sju miljoner kronor insprunget.
Segertiden skrevs till 1.22,7, vilket är nytt rekord för hästen och tangerat årsbästa i Sverige.
– I dag var han som när han var fyra år, mer vild än tam. Jag trodde att han liksom hade passerat tonårsstadiet. Det hade han inte men det gick bra ändå, sa hästens överlycklige ägare och skötare AnnaMaria Öberg.

Uppvisning av Zenit Brick
Efter flera fina insatser i gulddivisionen fick Zenit Brick sätta dit den berömda pricken i Gävle Stora Pris. Från positionen utvändigt om ledaren utklassade han motståndet.
– Jag hade bästa hästen och det gällde att inte förivra sig, sa segerkusken Björn Goop, som gick segrande ur striden även i silverdivisionen.
Där tog sig Lincoln Lawyer samman efter en tveksam uppvärmning och vann enkelt sedan han övertagit ledningen varvet från mål. Det var hästens sjätte seger i tolfte starten sedan han kom i Gävletränaren Håkan Wallbergs vård i somras.

Chockade både spelare och tränare
I klass II stack Per Lennartsson till ledningen med Feel The Music men valde att släppa ifrån sig initiativet till favoritspelade Electrical Storm. Det visade sig vara en briljant taktik. Vid ingång av sista sväng kunde Per Lennartsson lyfta ut sin häst som tvåa i andraspår och när han fick full anfallsorder in på upploppet var skrällen ett faktum. Feel The Music var tvåprocentare på V75 och betalade 37 gånger pengarna på vinnarspelat.
– Jag är nästan i chock! Jag har två hästar på hobbynivå, det är “Music” och så har jag en treåring. Man kämpar på och i år har det gått väldigt bra, sa den segerrusige tränaren Andreas Forsberg.
Per Lennartsson bokförde sig för ännu en fullträff när Stefan Öhman-tränade Titan Brodde tog hem klass I via en stark avslutning.
– Underbart! Spår åtta över 1
600 meter är inte lätt men det kan gå när man har en sådan här häst. Det känns magiskt, man får nypa sig i armen, sa Stefan Öhman.

Andra raka i nya regin
På dagens fetaste segercheck stod det 200
000 kronor och den la Sunwapta Goj beslag på i E3 Revanschen för treåriga ston. Oskar J Andersson satt i sulkyn och från ledningen avfärdade Sunwapta Goj
enkelt favoriten Romance Amoks försök i andraspår innan hon på upploppet stegade undan till säker triumf.
– Det känns som att de har något kul att se fram emot med den här hästen nästa år, sa Oskar J Andersson.
– Å herregud! Det här är stort. Men hästen kom i bländande skick från Sten och Ingela (Sten O Jansson och Ingela Jansson reds.anm.) så all heder åt dem, sa Malin A Karlsson som redan räknat in två segrar med Sunwapta Goj under den månad som hon har tränat hästen.
Svante Båth-tränade National Prince fortsatte att imponera när han tog sin femte raka seger i den avslutande bronsdivisionen och det gjorde att sju rätt på V75 betalade 34
787 kronor. För sex rätt fick man 125 kronor och fem rätt gav 17 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75