V75® (måndag): Romtveit kan ha en ny kallblodsstjärna på gång

,

Lars O.Romtveit har en ny kallblodsstjärna på gång.
Faks Odin imponerade när han vann V75-2 för Josefine Eilertsen.
– Hästen är fantastisk och Josefine körde också ett perfekt lopp, sa Lars O.Romtveit.

Lars O Romtveit tränade ett av världens bästa kallblod, tiofaldige miljonären Odd Herakles i sju år innan han valde att dra ner på verksamheten och lämnade ifrån sig Odd Herakles. Numera är Romtveit amatör och har ett fåtal hästar i träning. I fyraårige Faks Odin kan han ha en ny stjärna. Tillsammans med Josefine Eilertsen hade Faks Odin uppvisning i V75-2 när V75® Winter Burst avgjordes på Momarken i Norge. Faks Odin hade långt fram varvet före mål. Josefine Eilertsen fick ordentlig fart på fyraåringen på sista långsidan och trots vida spår hade Faks Odin bästa krafterna över upploppet.

Dubbelt Höitomt
Omgångens mest penningstinna lopp, Thor Östbys Minneslopp med 100 000 norska kronor i förstapris gick till skrällen Jaervinn S.K och Eirik Höitomt. Favoriten Todin kunde inte svara Jaervinn S.K. från start och ledaren fick bestämma tempot och vann säkert. Todin kom ut i god tid, men var uddlös i spurten och hade inte sin bästa dag.
Eirik Höitomt var på hugget och vann dubbelt. Bakom Gangman Style K. körde han ett perfekt lopp samtidigt som det var bra fart i täten. Gangman Style K. såg ut som en vinnare i sista sväng och det var ingen synvilla, över upploppet klev han ifrån till en säker seger.
Erlend Rennesvik fick köra löjliga 1.20 första varvet i V75-inledningen med Secret Snap. Då var loppet mer eller mindre över och ett ryck i sista sväng gjorde det omöjligt för konkurrenterna att nå ifatt.
– Han har suttit fast på slutet och vi visste att han hade full form och det var dags att köra lite offensivt, sa Sigbjörn Kolnes.
Täta starter och ett tufft lopp bekom inte Okashi Cheri. Daniel Hanssons åttaåring överraskade i V75-3 trots en resa utvändigt ledaren.
– En fantastisk insats och han kändes fantastisk fin hela vägen, sa kusken Roy Atle Ruud Nilsen.
Favoriten i V75-4 Avonaco tog som väntat ledningen och hade loppet i sin hand. Nu var han inte som bäst och föll tillbaka på upploppet. Ole Johan Östre satt som trea på innerspår med Forever Dream och i sista sväng kom luckan och Forever Dream avgjorde i god tid innan mål.
Åsbjörn Tengsareid och Greed blev svaret i V75-6. Frode Hamre körde galopp med favoriten Six O’Clock News i jakten på ledningen efter 700 meter och straffade ut sig. Det löste sig perfekt för Greed som höll undan före en vasst spurtande Sjaman.
Utdelningen på sju rätt på V75 blev 455 044 kronor. Sex rätt gav 3 289 kronor och fem rätt 261 kronor.
V75® Winter Burst fortsätter med tävlingar på, Skive, Örebro, Bjerke innan årets avslutas på Axevalla med en multijackpot med chans på 83 miljoner kronor till en eventuell ensam vinnare.

Joakim Brundin, Kanal 75