V75®: Mäktig Indy Rock mot större äventyr

,

Ett svenskt hopp i Frankrike i vinter. Indy Rock krönte lördagens omgång med en imponerande prestation. – Det är inte så många hästar som klarar att gå i dödens hela vägen i guld och vinna. Han har var riktigt bra, berömde körande Örjan Kihlström efter uppvisningen i höstrusket på Örebrotravet.

Tvåa i Breeders’ Crown bakom Francesco Zet som treåring, fyra bakom densamme i Svenskt Travkriterium samma år och vinnare av Tysklands största internationella fyraåringslopp Grosser Preis von Deutschland i fjol.
Indy Rock var en årgångstopp som aldrig nådde den stora triumfen på svensk mark.
Frågan är om den kan komma i Frankrike?
På lördagen visade hästen att han har alla egenskaper för att bli ett blågult hopp på kolstybben i Paris i vinter.
Det var nämligen med sikte dit som hästen flyttats från Johan Untersteiner till Daniel Redén – sedan denne gjort klart att han satsar hårt mot en vinter i Frankrike med åtskilliga boxplatser på travparadiset Grosbois utanför Paris.
Där kommer Indy Rock snart att placeras.
Och han kommer att göra det som färsk vinnare av gulddivisionen på V75 efter en imponerande triumf på Örebrotravet.
– Det är inte så många hästar som klarar att gå i dödens hela vägen i guld och vinna. Han har bra inställning och styrka. Det har väl alltid varit en stjärna och han är still going strong, berömde Örjan Kihlström sedan han placerat sin häst utvändigt om ledande Brother Bill och åkt undan i övertygande stil.

”Då kommer jag väl i rollator nästa gång”
En annan häst som torde gå en spännande vinter till mötes är stallkamraten Ready Tonight som drog till ledningen och länsade undan till femte raka segern för firma Redén/Kihlström.
Om framtiden blir i Sverige eller Frankrike återstår att se, men klart är att det rör sig om en häst som torde ha stora pengar att tjäna den närmaste tiden.
Stora pengar blev det även på V75 där sju rätt betalade 1 282 641 kronor.
Detta tack vare två rejäla överraskningar.
Den största stavades O.M.Hazebrouk sedan Andreas Lövdal kört ett optimalt lopp
samtidigt som många av konkurrenterna fick jobba i spåren. Det var tillräckligt för att spurta ner tappre favoriten It’s Peppertime.
För tränaren Ywonne Berg var det en efterlängtad comeback i travets elitserie.
– Det var 31 år sedan sist. Jag kom in i travet i slutet i 80-talet, av en tillfällighet, och fick en problemhäst som jag köpte billigt. Det blev sex raka segrar, då tänkte jag att det här är jätteenkelt, men sedan blev jag varse att det inte var så lätt… Nu hoppas jag att jag inte behöver vänta 30 år till, då kommer jag väl i rollator nästa gång, jublade segertränaren vars häst var näst minst betrodd i loppet med 0,87 procent av insatserna i ryggen.
Knappt tre gånger så mycket pengar hade spelats på Wilson Laylock som visade härlig inställning när han svarade alla attacker från ledningen och vägrade släppa favoriten Michigan Bro förbi sig i en ren duell över upploppet för Stefan Persson.
Här hade tränaren inte väntat fullt så länge på att få vinna på V75.
– Det är nog över ett år sedan, fruktansvärt skönt. Jag tänkte att han borde vara bland tre om han kom till ledningen. Han var riktigt bra, pustade Josefin Ivehag.

”Tjejsystem” tog miljonerna
Ledning runt om blev receptet även för Jasmine Isings Ninepoints Birdie som skickade främst av Magnus A Djuse och tog sjätte raka från favoritpositionen.
Det innebar en dubbel för Djuse som dessförinnan hunnit fram till seger från ledarryggen med Fredrik Wallins Funcio.
Troels Andersen inledde omgången med att köra felfritt från start med Kinky Boots som tackade med att blåsa förbi ledande favoriten Millmighty via ett rykande upplopp.
Om det faktum att kvinnliga tränare stod för omgångens två överraskningar spelade in må vara osagt, men faktum är att de två största vinsterna på V75 gick till ”tjejsystem”.
Nämligen bolaget ”Tjejernas” som spelade in 2,2 miljoner via Hemköp i Linköping och bolaget ”Tjejernas andel” på Willys i Härnösand som belönades med drygt 1,7 miljoner.