V75®: Kihlström firade V75 30 år med hattrick

,

Med drygt 1 200 segrar på V75® är han bäst av alla. När V75 firade 30 år slog Örjan Kihlström till med ett hattrick – samtliga vinnare tränade av Daniel Redén. – V75 betyder mycket för hela branschen och för mig också, en ryggrad för svensk travsport, sa Örjan Kihlström.

Örjan Kihlström har flest kusksegrar av alla på V75 – drygt 1 200 segrar – och vad passade bättre än att han fick vinna lördagens jubileumslopp: V75 30 år.
Men Kihlström bjöd inte på någon spänning alls i loppet utan dominerade V75-1 från start till mål bakom Daniel Redén-tränade In Love Mearas.
– Han var jättefin och har gått bra i princip varje start. Det var fina förutsättningar här och det var första gången jag körde från start och hade det lite på känn, sa Örjan Kihlström.

Frankrike nästa?
Örjan Kihlström slog sedan till även i lördagens sportsliga godbit C.L. Müllers Memorial (STL Gulddivisionen) med 400 000 kronor till vinnaren.
Bakom Daniel Redén-tränade favoriten Admiral As var Örjan Kihlström offensiv och körde till spets två varv från mål. Trots att Admiral As inte såg helt fokuserad ut var han aldrig i förlustfara i V75-3.
– Det är en stenhård häst. Nu är han så härligt flegmatisk, jag tror finns en rejäl växel om han kan gå barfota nästa år. Nu får vi se om han går till vintervila eller går ner till Frankrike, sa tränaren Daniel Redén.
Kihlström och Redén ramade sedan in V75 med seger även i V75-7 där Glamorous Rain visade härlig inställning då hon kämpade ner killarna i STL Silverdivisionen.
– Hon var rejäl till slut och avgjorde på bra sätt. Det har varit en kanondag helt enkelt, kommenterade Örjan Kihlström sitt hattrick på V75.
Örjan Kihlström vann ytterligare ett lopp utanför V75 där Daniel Redén-tränade Jikken tjänade 150 000 kronor i Johan Jacobssons Minne.

Ändringar bar till vinnarcirkeln
Ledning från start till mål blev det i V75-2 där Adrian Kolgjinis talang Countess Face uppträdde på bästa sätt med nytt huvudlag. Senast tvärstannade hon 700 meter från mål i ledningen.
– När jag passerade 700 metersstolpen utan att det var några problem förstod jag att det var över, sa Adrian Kolgjini.
Breidabliks Bombay skrällde i V75-4 och han avgjorde enkelt efter en resa i rygg ledaren och attack 300 meter från mål. Conrad Lugauer tränar vinnaren och i segersulkyn satt Markus Waldmüller.
– Jag är inte överraskad direkt. I dag gick han med jänkarvagn för första gången och fick en växel till, sa skrällkusken.

Till ledningen från bakspår
I V75-5 svarade Thomas Uhrberg för ett vinstdrag då han hittade till ledningen från bakspår med Nova Mahiron redan efter 400 meter och höll till slut undan före en starkt spurtande Olga Utca.
– Hon har en speciell plats i mitt hjärta. Hon tar sin fjärde V75-seger för året, sa Thomas Uhrberg.
V75-6 var ett långlopp över dryga tre kilometer och publiken fick se en härlig tvekamp mellan loppets två mest spelade hästar som duellerade upploppet ner. Hashtag Simoni hade greppet i ledningen men orkade inte stå emot Even Steven som svarade för en mycket stark avslutning sista 700 meterna i händerna på Flemming Jensen.
Omsättningen på V75 på 30-årsdagen blev 92,9 miljoner kronor. Premiären 1993 omsatte V75 39,4 miljoner kronor.
Sju rätt på 30-årsdagen gav 9 562 kronor.