Maria Holmén/TR Bild.

V75®: Jätteutdelning när Milliondollarrhyme tog plats i Paralympiatravet

,

Milliandollarrhyme ledde från start till mål när den andra deltävlingen i Paralympiatravet avgjordes på söndagen.
Det satte punkt för en svårfunnen rad på V75, som delade ut 21 miljoner kronor.
– Jag är enormt glad, sa Fredrik B Larsson sedan hans häst inlett säsongen på bästa sätt.


Milliandollarrhyme har hunnit bli nio år men några ålderskrämpor går inte att skönja hos topptravaren. Frågan är om han någon gång har inlett en sommarsäsong i så fin stil som när han nu gjorde sin första start sedan januari. Med sin tränare i sulkyn blixtrade han till ledningen från spår fem bakom startbilen.
– Han kändes så himla fin i dag! Från start kände jag det där “lödet” under hovarna och direkt när vi kom till ledningen blev han lugn och fin, och det är inte så himla ofta. Jag tyckte att jag hade honom så fint i handen att jag valde att köra i ledningen, berättade Solvallatränaren framför hemmapubliken.
Första halvvarvet nåddes på 1.09,3 och varvet på 1.12,1. I slutkurvan valde Fredrik B Larsson själv att dra upp tempot och även om krafterna sinade den sista biten höll Milliondollarrhyme undan före starkt spurtande Mellby Jinx på kilometertiden 1.11,7 över 2
140 meter.
– När jag såg att de värsta konkurrenterna kom i spåren ville jag rycka undan och få någon längd, och det räckte precis.
Segern var värd 150
000 kronor och med den passerade Milliondollarrhyme åtta miljoner kronor insprunget.

Rafflande upplopp
Även om huvudnumrets upplopp var rafflande måste segerstriden i silverdivisionen utses till dagens häftigaste. Readly Lavec, som kom från seger i gulddivisionen, spelades till storfavorit och tog planenligt hand om ledningen. I slutkurvan kom Hipster Am farande och kopplade grepp i andraspår. Men Readly Lavec vägrade ge sig och efter en ursinnig tvekamp kontrade han och satte nosen första strax före mållinjen.
– Det gick rysligt fort in på upploppet och det var först sista 30 som jag vågade tro på det, sa vinnarens tränare och kusk Oskar J Andersson.

Dubbla skrällar från spets
Timo Nurmos-tränade favoriten Mellby Imperial låg inledningsvis pyrt till där han satt fastlåst på innerspår i klass II. Men sedan en utvändig konkurrent galopperat i andra sväng förvandlades mardrömspositionen till drömpositionen andra par utvändigt, och därifrån spurtade han till säker seger.
– Jag var lite orolig efter ett halvvarv när vi satt dåligt på det, men sedan hade vi tur och kom ut och hästen kändes fin, summerade körande Magnus Djuse.
Dagens största skräll kom i klass I genom Hans Crebas och Lincoln Abe Boko. Och för deras del handlade det inte om någon turseger. Spelad på 0,6 procent på V75 forcerades hästen till ledningen och sedan lämnade han konkurrenterna över upploppet.

– Jag trodde aldrig att vi skulle komma till ledningen i dag men när vi fick en bra start tänkte jag att vi kör. Han höjer sig ett snäpp i spets, därifrån har han slagit bra hästar förr, sa Hans Crebas.
I bronsdivisionen kom nästa stjärnsmäll från ledningen. Kenneth Haugstad brydde sig inte om att spelarkollektivet var snett på det utan laddade från sjättespår bakom startbilen med tvåprocentaren So Far Away Ås, som sedan dundrade runt på 1.11,0 över 1
640 meter.
– Jag satte på honom helstängt huvudlag i dag. Det hade han inte haft på länge och det gjorde honom väldigt peppad. Jag trodde aldrig att han skulle spetsa men han var otroligt snabb i dag och när vi kom till ledningen ville jag prova. Han öppnade på 1.08 och avslutade på 1.10 och då är det inte lätt att ta något, sa Haugstad.

21 miljoner för sju rätt
Sedan storfavoriten Guli Fantom fått press i ledningen av norske gästen Alm Svarten och galopperat skrällde det även i kallblodsdivisionen, tillika final i dubbelcupen. Nathalie Blom serverade Guli Frodo ett perfekt lopp och när hon gav full anfallsorder på upploppet stegade den Carina Myrlund-tränade sjuåringen fram till seger.
– Det var helt magiskt! Jag är jätteglad, alla gråter, sa segerkusken med ett skratt.
Olle Wäjersten tog karriärens första seger på V75 när han satte dit Invidia åt storebror Daniel Wäjersten i diamantstoet.
– Vi har tre av tre tillsammans så vi trivs ihop, sa Bergsåkerkusken.
Det låg jackpotmiljoner i potten på V75 och då endast tre inlämnade kuponger hade markering för samtliga vinnare landade sjurättsutdelningen på hisnande 21 miljoner kronor. Ett av de vinnande systemen var komponerad av Harry Boy till en kostnad av 96 kronor. Vinsten på 21
257
702 kronor är den största i Harry Boys historia.

Ola Johansson, Kanal 75