V75®: Iskallt i Bollnäs men heta favoriter

,

Sju segrar och ett andrapris på åtta starter. Segerstaplaren Grace Trot var en av många favoriter som värmde på V75®.

Termometern visade under 20 minusgrader i Bollnäs som var värd för lördagens V75. Men även om det var kallt så värmde sporten och favoriterna var riktigt heta.
Favoritseger blev det i V75-2 där Claes Sjöström serverade segerstaplaren Grace Trot ett fint lopp i andra utvändigt och då tackade hon genom att avgöra enkelt över upploppet. Det var femåringens sjunde seger i åttonde starten.
– Det var mycket småskavanker som treåring, men hästägarna har haft bra tålamod och vi har väntat ut hästen. Jag tror det här kan bli riktigt bra om hon kan hålla sig fräsch framöver, sa Claes Sjöström.
Storfavoriten Global Caps tog femte raka segern när han vann V75-1 tillsammans med kusken Jorma Kontio. Jorma Kontio var offensiv varvet från mål och tog över ledningen 850 meter kvar och vann mycket enkelt.
Timo Nurmos tränar sexåringen som bland annat ägs av hockeyprofilerna Nicklas Bäckström och Peter Forsberg.

Avel väntar
Favoritparaden fortsatte i V75-3 där Barbro Kronos dominerade i ledningen från start till mål tillsammans med Markus B Svedberg.
Det sjuåriga stoet såg läckert löpsugen ut hela vägen i karriärens 50:e start.
Tanken är att Barbro Kronos ska gå till avel och första partner blir Global Welcome, båda hästarna ägs av Olof Brodin (Chartering) AB, Sollentuna,
– Hon kommer bli en fin fölmärr också, kommenterade Markus B Svedberg.

Favoritfall
Första favoritfallet kom i V75-4 där storfavoriten Stumne Fyr aldrig fick fatt i andrahandsfavoriten Guli Fantom som ledde från start till mål i händerna på Jörgen Westholm.
– Det är en häftig häst, jag fick loppet dit jag ville och ställde farthållaren på jämn, hög fart för att göra det jobbigt för favoriten. I dag gick han felfritt och det värmde mig mycket, sa Jörgen Westholm.
Favoritfall blev det i gulddivisionen (V75-5) där 15-oddsaren Axel Ruda spurtade ner dagens största favorit Phoenix Photo över upploppet.
– 250-300 kvar fick jag upp hoppet. Jag hade fullt i tömmarna hela vägen in i mål, sa segerkusken Ulf Eriksson som bjöd på segergest.
– Jag har kört åt Pär i många år men aldrig någon som vunnit i ”guld”, förklarade han glädjeyttringen.
Axel Ruda tränas, ägs och är uppfödd av Bergsåkers Pär Ländin.
Skrällsegern innebar hög utdelning på Top 7 där sju rätt gav 649 391 kronor.

Dubbel för Nurmos
Per Lennartsson serverade Penthouse en drömresa i V75-6 och när luckan kom från rygg på ledaren avgjorde det femåriga stoet enkelt.
Solvallas Stefan Melander tränar vinnaren.
V75 avslutades med ännu en favoritseger då Magnus A Djuse vann från ledningen med Timo Nurmos-tränade Esposito. Solvalla-tränaren inramade därmed V75 med seger i både V75-1 och V75-7.
Sju rätt på V75 gav 8 606 kronor.