Mikael Rosenquist/TR Bild.

V75®: Hustle Rain sken starkast i Sprintermästaren

,

Lätt från dödens i försöket. Pang till ledningen i finalen.
Det var bröderna Mattias och Magnus Djuses stora kväll i Halmstad.
Hustle Rain var omutbar vinnare i Sprintermästaren.


Fyraåringarnas stora sprinterslag till Hustle Rain.
Mattias Djuses blixtsnabbe hingst, som tidigare i år slutade fyra i Kungapokalen, såg till att ordna en klassisk seger till de allt mer framgångsrika “Djuse-bröderna”.
– Underbart. Det är så skönt det gick vägen…en så jäkla bra häst, sa en mycket känslosam Mattias Djuse kort efter triumfen.
Det var onekligen Hustle Rains kväll i Halmstad. Raja Mirchi-sonen plockade hem segern i försöket på ett högst övertygade sätt, trots hela vägen utvändigt om ledaren. För Magnus A Djuse var det sedan ingen tvekan när han fick välja först vid spårlottningen. Det blev innerspår med en tydligt uttryckt plan: att leda finalen från start till mål.
Precis så blev det också. Hustle Rain höll enkelt ut motståndet från början, men det skulle ändå bli fart på tillställningen. Något som en annan försöksvinnare, Staro Mack Crowe, såg till. Katja Melkko-träningen blev riktigt laddad utvändigt och första 500 meterna avverkades efter 08,5 medan varvet gick på 09,5. Det var dock inget hinder för ledarens planer. Hustle Rain stack med enkelhet undan den sista biten. Körspöet mot himlen i segergest av Magnus Djuse.

Segerkusken: Det var vår dag
– Det var roligt. Det är en fin häst, men att han skulle vinna Sprintermästaren… Men så fin han var i dag. Allt föll ut vår väg, vi fick välja spår först och allt. Det var vår dag, sa segerkusken och fortsatte:
– Det är klart att jag gärna hade dämpat farten en bit, men jag hade ändå feeling att han skulle tåla det över den här distansen. Hästen är ju väldigt fyrhjulsdriven, han sätter benen rätt, är snabb och han lägger inte bort någon energi.
Inom en snar framtid blir Magnus Djuse den yngste svenske kusken genom tiderna att vinna tusen segrar. Här lade han en av sin karriärs hittills största segerbucklor till samlingen.
– Den här segern och Jubileumspokalen är väl segrarna som sticker ut i min karriär, helt klart är det så. Man får nypa sig i armen lite…Det har gått väldigt bra på kort tid och man är glad och tacksam över det.
Segertiden blev, som sig bör, riktigt vass. Hustle Rain klockades till 1.10,0 över en engelsk mil med autostart. Vinnaren belönades med 1,2 miljoner kronor.
Staro Mack Crowe föll verkligen med flaggan i topp och grejade andrapriset trots tuffaste resan. Trea, från rygg ledaren, slutade överraskningen Love Keeper.
– Han öppnade mycket bättre än vad jag trodde. Jag förstod att det skulle stå mellan oss och Hustle Rain, men min häst blev lite het också, därav blev det väldigt hårt tempo. Men det spelade inte så stor roll vilken fart vi höll, vi skulle aldrig slagit Magnus häst ändå. Jag tycker inte att vi förlorade loppet, utan vann ett andrapris, sa Staro Mack Crowes kusk Rikard N Skoglund.

Bakker och Hagoort i Stosprintern – igen
Finalen av Stosprintern blev en favorit i repris.
I fjol vann team Paul Hagoort och Robin Bakker med Chebba Mil, nu återvände man till vinnarcirkeln med Julia Sisu. Stoet, som för två år sedan var trea i Svensk Uppfödningslöpning, då i regi Per Nordström, gjorde nu sin blott andra start i nederländarnas regi. Precis som senast i försöket, alltså seger.
Blixtsnabb från start var So Much A Lady som hittade ledningen trots bricka sju, men Robin Bakker var tidigt med på noterna och kunde pressa sig till ledningen inför slutvarvet. Väl i tät var Julia Sisu inte möjlig att slå den här kvällen. Segern blev enkel på 1.11,4 över 1609 meter med autostart. Den var värd 800 000 kronor.
Tapper tvåa, efter en resa utvändigt utan rygg blev Jennifer Sisu, medan So Much A Lady kirrade bronset från rygg på vinnaren.
– Hon är inte enkel att hantera före loppet, hästen är lite nervös, men väl i loppet är hon som en maskin. De andra var för snabba i starten så jag tänkte att vi kan ta över efter den första kurvan, vi fick jobba för att nå ledningen, men hon var bra, sa Robin Bakker.

Favoriterna radade upp sig på V75®
Två försök i Diamantstoet avverkades under kvällen. Båda slutade med väntade segrar.
Alessandro Gocciadoro var mest streckad av alla på V75® och gjorde inga fel bakom segertravande Destiny Effe. Fyraåringen kom till ledningen tidigt och var aldrig hotad.
Ny seger för Ultra Violet den andra avdelningen.
André Eklundhs “merca” är i bländande form och tog nu årets sjätte seger i den åttonde starten. Trots tillägg satt den tunga favoriten i ledningen redan efter lite mer än halvvarvet passerat. Därefter spel mot ett mål.
Dubai Kronos är en häst som har styrkan som främsta vapen.
Jerry Riordans fyraåring visade vid seger i det avslutande stayerloppet att han blir ett intressant kort inför stundande derbykval. Med Mika Forss i sulkyn fick Dubai Kronos göra arbetet mestadels hela loppet utvändigt utan rygg, men avgjorde lätt när det kom till kritan.
V75® blev därmed en favoritparad. Sju rätt belönades med 324 kronor. Jackpot för både sex och fem rätt.

Daniel U. Olsson, Kanal 75