Hesteguiden/TR Bild.

V75®: Guldseger och dubbel på V75®

,

Readly Lavec vann debuten i gulddivisionen och Infinity Sisu vann diamantstoet.
Oskar J Andersson hade en toppdag när V75® gästade norska Momarken.
– Helt fantastiskt! sa den glädjestrålande Eskilstunatränaren.

Hesteguiden/TR Bild.


Readly Lavec tillhörde skiktet under de allra bästa i årgångsloppen. Som sexåring har han tagit klivet upp i den äldre eliten. På lördagen debuterade han i Svenska Travligans högsta klass och från ledningen sprintade han undan till enkel seger.
– Jag hoppas att jag får vara med om fler fantastiska djur men det blir inte helt lätt att slå resan som vi har haft med honom, sa Oskar J Andersson sedan han tagit hand om ledningen, släppt den ifrån sig och sedan övertagit taktpinnen på nytt.
Att han fick dämpa tempot till i sammanhanget mycket långsamma 1.17 första varvet underlättade men utvändige storfavoriten Stoletheshow fick trava lika långsamt han och han var ändå chanslös att gå i närkamp till slut.
– Det kändes bra på upploppet. Jag hade rycktussarna kvar och han gick undan jättefint. Han älskar verkligen att springa och när han är i så här fin ordning vill han inte släppa någon förbi sig.
Det var första gulddivisionssegern även för Oskar J Andersson.
– Det är lite extra så klart. Man satt som sju-, åttaåring och kollade på travet och såg alla hästarna som vann gulddivisionen. Nu är vi där själva och det är häftigt som fasen.
Tidigare under dagen hade Oskar J Andersson vunnit ett försök i diamantstoet med Infinity Sisu.
– Helt fantastiskt! Och jättekul att det är så mycket ägare på plats och att då få visa upp hästarna i det här skicket.

Andra raka för USA-importen
Fram till i höstas tränades Patrick Palema av Åke Svanstedt i USA. Numera tränas han av norska B-tränaren Anette Midtlyng. När han nu gjorde sin andra start för sin nya tränare i klass II blev det precis som förra gången överlägsen triumf. Erlend Rennesvik satt i sulkyn och sedan han utnyttjat att ledande Sandokan hade problem med travet och pressat sig till ledningen i andra sväng dundrade Patrick Palema ifrån konkurrenterna.
– Han imponerade igen. Det känns inte som en stjärna i träningen men han skärper sig i loppen. Det ska bli väldigt spännande framöver. Det känns som att vi måste sikta högt med den här, sa hästens skötare Kristine Wego.
Segern gav en plats i STL-finalen under elitloppshelgen på Solvalla och dit kvalificerade sig också Jörgen Westholm-tränade Castor the Star, som även är klar för bronsfinalen nästa lördag, då han klev runt motståndet från tredje par utvändigt i bronsdivisionen.
– Han var inte lika fin i travet i dag när han gick med skor, men det kanske blir barfota nästa vecka, sa kusken Mats E Djuse.
Diamantstoet och klass I var också försök i det STL-meeting vars finaler avgörs under elitloppshelgen och i klass I stod Gaute Lura-tränade jätteskrällen Majah B. som vinnare.

Crebas tårögd av insatsen
Bransbys Juke Box tog hem långloppet med sin tränare Hans Crebas i sulkyn. Efter tidigt avancemang till ledningen visade han prov på sin segervilja när han på trötta ben höll mångmiljonären Ble du Gers bakom sig hela vägen till mållinjen.
– Man blir tårögd. Det är en fantastisk kämpe. Han var trött i sista sväng och med Ble du Gers, en elithäst, jämte sig…Det är underbart! sa Hans Crebas.
I kallblodsloppet ordnade Jan-Olov Perssons Bäcklös Uriel svensk seger då han krigade sig först över upploppet tillsammans med Mats E Djuse.
Sju rätt på V75 delade ut 231 810 kronor, sex rätt 1 112 kronor och fem rätt 96 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75