V75®: Fyrling för Flemming Jensen

,

Flemming Jensen var med fyra segrar kvällens store dominant när V75® Winterburst på torsdagen avgjordes i Danmark. – Det gick ju rätt bra, sa den danske topptränaren.

Flemming Jensen är ständigt att räkna med, på båda sidor om Öresund, och torsdagen i Skive var inget undantag. ”Isemannens” första fullträff för kvällen bärgades med fyraåriga stoet Shallow som utklassade motståndet från 40 meters tillägg i ett galoppfyllt stolopp. Därefter serverade han Hans Reerstrup en fin smygresa och det tackade fyraåringen för genom att spurta hem segern.
– Jag chansade lite och så blev det fritt fram när en annan häst galopperade. Det är ingen riktig vinnarskalle på hästen men jag försökte hålla igång honom.
Even Steven fullbordade sedan Fleming Jensens äkta hat trick i långloppet då han från 60 meters tillägg kom fram i andra par utvändigt och mosade konkurrenterna sista halvvarvet.
– Han var tillbaka i gammalt gott slag. Visst har han mött bättre hästar än vad han gjorde i dag men han gick ett fint lopp.
Kvällens fjärde segerdefilering fick Flemming Jensen göra bakom High Five, som visade prov på sin fina styrka när han tuggade ner motståndet efter avancemang till positionen utvändigt om ledaren.
– Det var en sådan där kväll när det mesta faller på plats. Jag är jättenöjd.

Skräll på open stretch
Skive har open stretch, ett extra innerspår att använda på upploppet, och kanske var det därför Jeppe Rask valde att omgående släppa ifrån sig ledningen med Hardcore Diamond. Det visade sig i alla fall vara en vinnande taktik. På upploppet vek ekipaget ner invändigt om ledaren och då spurtade den Allan Elkjär Svane-tränade 39-oddsaren till säker triumf.
– Han var riktigt fin och det blev perfekt för vår del, konstaterade segerkusken.
Att fyraåringen var så lite spelad kan tyckas en smula egendomligt då han inför loppet hade vunnit fyra av karriärens åtta starter.
– Det är en riktigt fin häst som har haft en del otur och inte fått de starter han skulle ha fått. De finns säkerligen mycket utveckling i honom, sa Jeppe Rask.

Dubbla segrar i väntan på dom
Bo Westergård har dömts till två och ett halvt års avstängning efter att en av hans hästar testat positivt för den smärtstillande och lugnande substansen butorfanol tidigare i år. Den domen har överklagats och i väntan på ny dom får han tävla vidare och under kvällen bokförde han sig för dubbla segrar inom V75. I ett kortlopp för den äldre fick fjolårets danske derbyvinnare Get A Wish överta ledningen från stallkamraten Floris Baldwin och redan i slutkurvan lämnade han motståndet och stack undan i överlägsen stil. Lika enkelt blev det för Grumbazz Kini sedan han kommit till ledningen.
Sju rätt på V75 delade ut 1 740 kronor. Sex rätt gav 19 kronor och femrättspotten frös inne och kryddar söndagens drömjackpot ytterligare.