V75: Fossens Bonus rundade av skrällarnas afton

,

Skrällarna duggade tätt och ingen spelare lyckades pricka in sju rätt när V75 Summer Heat fortsatte på Åby på torsdagen.
Enda favoriten som stod pall för trycket var Fossens Bonus som i imponerande stil spårade runt om på topptid.
– Man blir lite fartblind när man kör honom, sa hans tränare och kusk Magnus Jakobsson.


Fossens Bonus lär bli att räkna med i gulddivisionen i höst. I alla fall att döma av intrycket han gav när han rundade av torsdagens V75-omgång på Åby. Från spår fyra pilade han till ledningen i en snabb öppning och när Magnus Jakobsson tryckte gasen i botten i slutkurvan gick han undan till säker seger på 1.10,3 över 1
640 meter.
– Man märker inte att det går så fort när man kör honom så man får verkligen hålla koll på klockan. Han är väldigt stor i steget och behöver inte jobba så mycket när han springer utan är väldigt effektiv, sa Färjestadtränaren.
Att andrahandsfavoriten, norskägde amerikanen Donatomite, var chanslös att utmana Fossens Bonus trots en smörresa i rygg gör värmlandshästens prestation än mer respektingivande.
– Jag hade hoppats att slippa ha Frode Hamre i rygg men det kändes aldrig som att det var någon riktig fara. Det är roligt med en sån här häst, konstaterade Jakobsson.

Skräll efter skräll efter skräll…
Övriga V75-favoriter föll som furor och många spelare fick sina drömmar om sju rätt krossade redan i det inledande långloppet. Där tackade 44-oddsaren Comanche Moon för en fin resa på innerspår genom att spurta till enkel seger på open stretch.
– 3 000 meter var en chansning vi gjorde. Över kort distans har han haft lite bekymmer med tempot och då kom tanken att längre distanser kan passa honom bra, sa hästens tränare och kusk Conrad Lugauer.
Redan i den andra avdelningen åkte spelarna på nästa käftsmäll när Johan Untersteiner hittade fram från fjärde par invändigt med egentränade treprocentaren Party Lane.
– Från bricka tolv trodde jag på noll chans i dag och jag tror att jag gav henne en geting av fem möjliga i Expressen. Men jag tänkte att jag kastar mig invändigt och det blev bra tempo. 500 kvar kände jag att får jag fritt har jag att åka med och sedan var det sesam öppna dig, sa den överraskade segerherren, som inte nöjde sig med en skrällseger.
Senare under kvällen vann han Conny Nobells Femåringspris med tvåprocentaren Shelby Glide.
– Nu är jag inte ett dugg överraskad. Jag tyckte nästan att Party Lane stod i för lågt odds med tanke på hur jag värderade vinstchansen men den här har jag varnat för hela veckan. Det ska stämma till lite i de här loppen men han är i ruggig ordning och det fick vi betalt för i dag.
I omgångens andra stolopp, Party Lanes lopp var det första, blev det nytt rens i kuponghögen sedan Rigmor Jacobsson-tränade fyraprocentaren Firewire körts till ledningen på den första bortre långsidan, dragit konkurrenterna möra och stuckit ifrån till överlägsen seger.
– Jag är inte överraskad. Jag har kört henne några gånger nu och tyckte att formen var i stigande. Senast på Solvalla blev hon kvar med både tussarna och norska gasen. I dag tänkte jag rycka dem men det blev bara tussarna, hästen drog i väg själv, sa kusken Niclas Stenquist.
Övriga V75-lopp vanns av Edvin Ceka-tränade Uncle di Poggio (Peter Untersteiner) och Flemming Jensens Stud Muffin.

Jättepott på lördag
På lördag når V75 Summer Heat sitt crescendo när Bergsåker arrangerar V75 med Sundsvall Open Trot som russinet i kakan. Då väntar också en gigantisk multijackpot. Den var redan inför torsdagens tävlingar uppe i 65 miljoner kronor och nu kryddas den med Åbys sjurättspott på över fem miljoner kronor. De V75-spelare som lyckades pricks in sex av torsdagskvällens vinnare fick för det 88929 kronor och för fem rätt belönades man med 3134 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75