Dagens sportsliga höjdpunkt svarade Fabulous Pellini för i en fantastisk årsdebut. Lars Jakobsson TR Bild.

V75: Fabulous uppvisning och miljonutdelning

,

Fyra klarade sju rätt på V75.
5,3 miljoner kronor blev utdelningen för de med alla rätt vid lördagens travfest på skrällbanan Bergsåker.


Dagens huvudnummer på Bergsåker var Bergsåker Winter Trot med 500 000 kronor till vinnaren som avslutade V75. Men det blev knappast dagens mest spännande lopp då Mika Forss helt enkelt fick dämpa tempot i ledningen med Hierro Boko och då hjälpte det inte att andrahandsfavoriten Ultion Face spurtade sylvasst. Segern bekvämt till Finland och tränaren Hannu Korpi.
– Han har visat riktigt fin form, det var riktigt tacksamt att köra honom i dag. Min känsla var att vi skulle ha chans att slå dem med rätt tempo – och det gjorde vi, konstaterade segerkusken.
Men även om V75-7 inte bjöd på någon sportslig spänning var det troligtvis mycket spännande för de som hade chans på sju rätt inför den sista avdelningen i en omgång som dittills bjudit på en hel del skrällar. Till slut visade det sig att 4,5 system klarade alla rätt och belöningen blev 5 361 638 kronor, sex rätt gav 22 883 kronor och fem rätt 966 kronor.
Ett andels-system fick 1,5 rader med sju rätt vann totalt 8 957 889 kronor.
Samtliga miljonvinnare hade lämnat in via ATG.se.

Får vänta med avel
Dagens sportsliga höjdpunkt svarade Fabulous Pellini för i en fantastisk årsdebut. Det sexåriga stoet klev över miljonen intjänat när hon utmanade grabbarna och vann STL Silverdivisionen (V75-1).
Trots att Fabulous Pellini fick göra allt grovjobb själv utvändigt ledaren svarade hon ut favoriten Axel Ruda sista biten över upploppet.
Fabulous Pellini är en helsyster till världsstjärnan Readly Express som vann Prix d’Amerique och totalt 24 miljoner kronor.
– Det är ingen vanlig märr det här. Jag hade egentligen ett annat lopp i tankarna för henne men jag körde jobb förra torsdagen och tänkte hon kan inte göra bort sig här. Det här var en femstjärnig insats, hon var helt fantastisk i dag, kommenterade tränaren och kusken Daniel Wäjersten.
– Det var bestämt att hon skulle betäckas i april, men jag hoppas vi kan ändra på det. Vi måste tänka om nu, sa Daniel Wäjersten.

Magnus A Djuse överraskade
V75-2 var lägsta klassen, STL Klass II, och efter en inledning med många galopper blev det ett spännande upplopp där 27-oddsaren Magic Nightraider var starkast och fångade in ledaren Star Muscle. Magnus A Djuse körde överraskningen och tränar gör Peter O Larsson.
– Det var ingen överraskning för mig, kolla vad hästen gjort de sista tio starterna, sa
Peter O Larsson i ATG Live.
Magnus A Djuse vann dubbelt och från sista position i andraspår spurtade Dream Sensation sylvasst i V75-5, STL Klass I. Albacete tog över ledningen 300 kvar såg länge ut som vinnaren men han försvarade sig med galopp kort före mål. Vinnaren tränas av Robert Bergh.
Skräll bjöds det på i V75-4 där 22-oddsaren Breeze flög lågt sista biten över upploppet jämfört med de andra i STL Diamanstoet. Claes Sjöström satt fjärde utvändigt och följde sedan med i ryggar tills upploppet där det femåriga stoet avgjorde i imponerande stil.

Dubbelt Persson i Alf Jonssons lopp
V75-3 var Alf Jonssons lopp och Bergsåker-ikonen fick se sin egentränade Tekno Jerven galoppera direkt i starten. Istället fick han se ett mycket spännande upplopp mellan två Jan-Olov Persson-tränade hästar där en tapper Järvsöodin höll undan för favoriten B.W.Rune.
I segersulkyn satt Marcus Lilius.
– Järvsöodin var värd det här och han har visat länge att han är på väg in i högsta eliten. Att han står emot Rune som har sin bästa bit till slut är stort, sa Marcus Lilius.

Kontio fixade favoritseger
High On Pepper var hela omgångens näst mest streckade häst och storfavorit i V75-6, STL Bronsdivisionen. Katja Melkoos femåring bjöd på en femstjärnig insats i händerna på Jorma Kontio, som lyckades fånga upp andrahandsfavoriten Chitchat i en mycket spännande spetsstrid där klockorna visade 1.09,9 första 500 meterna. Väl i spets litade Kontio på hästens styrka och han drog helt enkelt speeden ur konkurrenterna och vann säkert före Albert Zonett.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75