V75: “En riktigt fräck häst”

,

Robert Bergh har tagit fram otaliga topphästar genom åren.
I Spickleback Face kan han ha en ny stjärna i vardande.
När Bergsåker på fredagen inledde Sundsvall Open Trot-helgen övertygade treåringen från ledningen.
– En riktigt fräck häst! Han är nog något för de större loppen, sa kusken Christoffer Eriksson.

Christoffer Eriksson hade gjort långresan från Malmö till Sundsvall för att köra åt Robert Bergh och det ångrade han knappast när han efter tävlingarna vände söderut för en derbyhelg i Köpenhamn. Två fullträffar blev det inom V75-spelet och först ut var Bandit Hornline som chockade spelarna i högsta klassen. Där svarade finske gästen Regent Zet ut Shadow Woodland i spetsskörningen och första halvvarvet nåddes på 1.06,4. Christoffer Eriksson satt och gottade sig i kön och sedan han hittat en fin rygg genom slutsvängen avgjorde Bandit Hornline enkelt.
– Han var väldigt bra när jag vann med honom näst senast så jag misstänkte att han skulle göra en bra insats. Sett till det loppet borde han ha varit mer betrodd i dag, sa Eriksson.
Bandit Hornline var loppets minst spelade häst. Spickleback Face, som kom till start med fyra segrar på sex starter, hade däremot inte missats av spelarna. Som andrahandare fick han bestämma tempot i ledningen och när favoriten Evazan Am kom upp utvändigt varvet från mål ökade Christoffer Eriksson tempot. I slutkurvan lämnade Spickleback Face sina förföljare och över upploppet var det ren uppvisning.
– Han skötte sig exemplariskt på alla sätt och vis. Han öppnade bra, gick ett starkt slutvarv och var inte tom i mål. Det här är nog en häst under utveckling som kan mäta sig med de bättre under hösten, sa Eriksson.

Sjöström bjöd på smörresa
Men hela kvällen gick inte som en dans för Christoffer Eriksson. Tsar d’Invernes lopp för fyraåringar blev en fartfylld historia där Brage Hansen bakom Millie Millionaire körde ursinnigt för att ta över ledningen av Christoffer Eriksson och Pacific W.F. Ingen av kuskarna vek ner sig. 500 meter nåddes på 1.06,5 och varvet på 1.09,4. På den sista bortre långsidan kastade Millie Millionaire in handduken och på upploppet fick även Eriksson ge slaget förlorat med en urtapper Pacific W.F. Samtidigt hittade Claes Sjöström loss med Fortune Teller efter en vilsam resa på innerspår och på lätta fötter spurtade stoet till seger.
– Det enda jag tänkte när jag åkte ut var; hoppas att hon är frisk! Jag har haft mycket problem med sjukdomar under sommaren och det är alltid osäkert när de kommer ut, så jag körde på chans och hon var jättefin, sa Sjöström

V75-seger av en slump
I kallblodsloppet ledde Henrik Svensson från start till mål med egentränade Gustav E. och i Bergsåkers Stora Amatörpris levererade Hanna Lähdekorpi en mycket snygg styrning som renderade i seger tillsammans med Hanna Olofsson-tränade Roger America.
– Det var en slump att jag körde det här loppet. Jag skulle hit på semester och såg att det skulle köras ett amatörlopp, så jag satte upp mig som tillgänglig, sa Lähdekorpi, till vardags veterinären i Halmstad.
Open Trot-Stayern gick till Ola Montana och Nicklas Westerholm efter en stenhård upploppsfight med Bottnas Commandeur och i Serenas lopp bombade Susanne Stenlund-tränade skrällen
Feria de Mayo (Erik Adielsson) till ledningen, drog i stenhårt tempo och vann i ohotad stil.

Över 75 miljoner i lördagspotten
För andra dagen i rad lyckades ingen spelare pricka in den rätta V75-raden och därmed går sjurättspotten vidare till lördagens finalomgång i V75 Summer Heat. Då fortsätter travfesten på Bergsåker och utöver högklassig sport i form av Sundsvall Open Trot och Kallblods-SM ska en hisnande multijackpot på över 75 miljoner kronor delas ut till V75-spelarna. Fredagens omgång delade ut 20
689 kronor för sex rätt och fem rätt gav 856 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75