Malin Albinsson TR Bild.

V75@ Dancer Brodde imponerade i Kungapokalen – ”Fantastiskt underbar”

,

Det var inte bara i Stobritannien som det kröntes en ny kung.
Dancer Brodde visade att han är kungen bland fyraåringarna när han dansade hem Kungapokalen för sin tränare Johan Untersteiner.
– Han är fantastiskt underbar och har en otrolig utstrålning. Det är en sån häst man drömmer om och nu har vi den hästen, sa Johan Untersteiner.


Tillsammans med pappa Peter tränar Johan Untersteiner sina hästar tillsammans och framförallt Peter har den senaste tiden höjt Dancder Brodde till skyarna som en av de bästa hästar han har tränat under sin dryga 30-åriga karriär.
– Det här är hästen vi har letat efter, sa Peter Untersteiner efter att Dancer Brodde spårat varje meter i Kungapokalen i imponerande stil. Han öppnade blixtsnabbt från innerspåret bakom bilen och höll enkelt ledningen. Efter en snabb öppning fick han dämpa tempot, och efter ett drygt varv sände Conrad Lugauer fram Tetrick Wania utvändigt om ledaren och satte upp farten igen. Det gick oerhört fort genom slutkurvan när Tetrick Wania pressade på Dancer Brodde som alltjämnt försvarade sig. I rygg på ledaren tassade Bedazzled Sox som fick chansen in på upploppet via open stretch. Men när Johan Untersteiner bad om det där lilla extra på sin häst, så lämnade Dancer Brodde sina konkurrenter den sista biten. Han gled ifrån till en lätt seger i imponerande stil på tiden 1.11,7/2140a. Förstapriset uppgick till en miljon kronor, och det här var Dancer Broddes femte raka seger, och hans tionde seger i karriärens 16:e start. Han har därmed sprungit in drygt 3,3 miljoner kronor.
– Han är fantastiskt underbar den här hästen och har en otrolig utstrålning. Det är precis som en sån häst man drömmer om, och nu har vi hästen. Vi får försöka ta väl hand om honom, sa Johan Untersteiner.
– Han var snabb från start och jag körde inte en meter. Sicken skalle han har hästen och sicken inställning han har till sitt jobb. Det ska bli spännande att följa hästens utveckling. Han är varken anmäld till Sprintermästaren eller Europaderbyt, så det är Derbyt och Breeders Crown som är de stora målen. Det känns som att vi fortsatt har en del att slipa på fötterna. Han går med träningsbalans och det är skönt när man har några växlar kvar, sa Johan Untersteiner.
Tvåa i Kungapokalen blev Tetrixk Wania som verkligen föll med flaggan i topp.
– Jag är jättenöjd med hästen. Han fick ett tufft lopp utvändigt och gjorde det mycket bra, sa Conrad Lugauer.
Trea i mål blev Bedazzled Sox.

Michael Carlsson, Kanal 75