V75: Cyber Lane tog hem Copenhagen Cup

,

Cyber Lane dominerade i Copenhagen Cup.
Fjolårets derbyvinnare gjorde ingen besviken på söndagen och visade att han är lika bra, om inte bättre i år.
– Förhoppningsvis har sagan bara börjat, sade tränaren och kusken Johan Untersteiner i vinnarcirkeln.

Cyber Lane och Johan Untersteiner, årets vinnare av Copenhagen Cup.  Burt Seeger.


På ett soligt Charlottenlund avgjordes Copenhagen Cup under söndagseftermiddagen.
Halmstadhästen Cyber Lane stod i centrum före, under och efter Danmarks största travlopp.

Johan Untersteiner körde direkt till ledningen med sin stjärna och det blev egentligen aldrig tal om någon annan häst.
Robert Bergh försökte utmana med Mindyourvalue W.F. men kom aldrig nära. Nästa försök kom från Björn Goop och Cruzado dela Noche.
– Jag hade bestämt mig för att köra offensivt från början och när bilen släppte såg jag att Ferrari B.R. slog ihop och då var ledningen öppen för mig. Vi ökade lite på långsidan och Björn valde att skicka loss och det gick fort sista 700 men ja, han höll undan ganska säkert till slut, summerade en lycklig Johan Untersteiner.
Segertiden skrevs till 1.11,4 över medeldistans.
– Förhoppningsvis har sagan bara börjat. Han är fortfarande väldigt ung och har bara gjort 21 starter men det är inget snack om att vi har en bra häst, sade tränaren tillika kusken som passade på frågan om vi får se Cyber Lane i världens största sprinterlopp sista helgen i maj.
– Jag förstår att alla vill ha med honom i Elitloppet. Nu tänker vi mycket på hästen och vi har många lopp vi kan köra med honom så vi får suga på det här några dagar.

“Verkligen värt att fira”
Johan Untersteiner värmde upp inför Copenhagen Cup med att styra Early Pactol till seger i V75-2. Halmstadskusken fick även här styra och ställa som han ville i ledningen och på upploppet lämnade den Tomas Malmqvist-tränade hingsten enkelt konkurrenterna. I V75-5 såg Peter Untersteiner till att Bengt A Nilsson också fick anledning att korka upp champagneflaskan. Peter Untersteiner körde tidigt till ledningen med Demolition Man F. och vann därifrån åkandes med Halmstadskollegans häst.
– Det är verkligen värt att fira, för vilket resultat han har fått på den här hästen. Det är en ren fröjd att köra honom, sade segerkusken som i december förra året bärgade Bengt A Nilssons första V75-seger i karriären tillsammans med just Demolition Man F.
– Nu har vi erövrat Köpenhamn också, det är bara Stockholm kvar, vi har tagit Malmö och Göteborg. Jag fattar det inte men det är fantastiskt, sade en tagen Bengt A Nilsson.
För favoriten Bandit Brick och Steen Juul blev det för långt fram och ekipaget fick nöja sig med en tredjeplats.

Snabba lopp
Segern i Stoeliten gick till Tyskland. Trots ett tufft lopp utvändigt ledaren var Goldy Stardust starkast till slut. Michael Nimczyk satt i sulkyn och Wolfgang Nimczyk tränar.
– Om Goldy Stardust fortsätter att tävla bra är planen att vi kommer till Solvalla, sade segerkusken Michael Nimczyk och syftade på Elitloppshelgen.
Tysk seger blev det även i V75-4. Omgångens största favorit Portland var försedd med järnskor på alla fyra hovarna men vann ändå med en längd och segertiden skrevs till 1.12,2. Dirk Hafer tränar den fyraåriga hingsten.
Fort gick det också i långloppet över 2950 meter med voltstart. Många ville prova på ledningen men när Flemming Jensen placerat Slide So Easy främst var det klart. Den nioåriga valackens första start sedan i februari och klockan stannade på kilometertiden 1.13,2.
– Det var betydligt bättre form än jag förväntat mig i första starten efter vila, nu har han i alla fall toppform, sade tränaren och kusken Flemming Jensen.
I Silverdivisionen blev det hårt i mål men Wilhelm Paal och Trinity Lux drog det längsta strået.
Utdelningen för sju rätt blev 7742 kronor, sex rätt gav 107 kronor och fem rätt 15 kronor.

Gina Söderlund, Kanal 75