V75 Champions och Hästgalan

,

Lördag 1 februari på Åbytravet hyllas de framgångsrikaste kuskarna på V75 under 2019 i V75 Champions.
Helgen efter, fredag 7 februari, fortsätter hyllningarna på Hästgalan där travets bästa prestationer och individer prisas.
– Vi är glada och stolta över att först få hylla de bästa kuskarna på V75 och veckan efter få presentera travsportens största kväll för året, säger Katarina Widman, Chief Commercial Officer på ATG.

Örjan Kihlström – hyllad kusk på Hästgalan 2018.


Tidigare år har V75 Champions gått samma helg som Hästgalan men i år ligger specialomgången veckan före.
– Vi diskuterade med banorna och kom fram till beslutet att Åby blir värd för V75 Champions och att Solvalla kör STL-finalerna som går veckan efter, säger Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport.
– V75 Champions är ATG:s sätt att hylla de kuskar som varit bäst på V75 under 2019. Det har, de två år som körts, även varit en av våra populäraste, jackpotfria, omgångar på året omsättningsmässigt, säger Katarina Widman.
Förutsättningarna för V75 Champions är samma som tidigare. De 15 framgångsrikaste kuskarna på V75, 2019, gör upp i en kuskmatch där de kör mot varandra i sex lopp på V75. Den som får flest poäng blir vinnare av V75 Champions.
I det sjunde loppet gör de 15 framgångsrikaste lärlingarna upp.
Fredagen efter, den 7 februari, fortsätter firandet av 2019 års bästa aktiva och hästar på Hästgalan 2020 som presenteras av ATG. Precis som tidigare hålls den på Stockholm Waterfront.
– Vi är stolta över att vara en del av den här kvällen när de bästa från 2019 ska hyllas, säger Katarina Widman.
– Vi är glada över att samarbetet med ATG runt Hästgalan fortsätter och ser fram emot festligheterna där vi får möjlighet att hylla årets bästa prestationer och både två- och fyrbenta profiler i vår sport får en högst välförtjänt stund i rampljuset, säger Maria Croon, VD på Svensk Travsport.
Vilka som är nominerade till Hästgalan avslöjas av Svensk Travsport och Svenska Hästsportjournalisters Klubb den 10, 11 och 12 januari.

Pressrelease ATG