V75: Aura en ny topp-italienska hos Riordan?

,

Jerry Riordan jämförde det treåriga stoet med sina miljonärskor före loppet.
Aura S.L. klev sedan runt jämnåriga stokamrater utan problem med Adrian Kolgjini i vagnen och det kan ha varit en stjärna som tändes i V75 i Halmstad.
– Det kändes som att det skulle vara toppchans bara jag fick iväg henne, sa Adrian Kolgjini som körde för första gången.

V75 avgjordes i Halmstad på lördagen och hemmalaget tog hem tre av de sju loppen.
Jerry Riordans samarbete med Italien har varit fruktbart under åren och många italienfödda hästar har satts i träning i stallet i Halmstad.
Shadow Gar är det senaste toppstoet i raden från Italien och Riordan gjorde själv jämförelsen under dagen.
– Varför inte? Om Aura S.L. fortsätter att utvecklas och får vara frisk kan hon komma upp i Shadow Gars klass, sa Halmstadtränaren.
Aura S.L. sattes i Jerry Riordans träning i slutet av oktober och tog nu tredje segern i femte starten mot det mest meriterade motståndet hittills i Sverige.
Adrian Kolgjini tog det lilla lugna i starten och högresta Aura S.L. var ensam på banan när anfallsordern kom på den sista bortre långsidan.
Segertiden 1.14,6 över 2160 meter volt var ett nytt banrekord för utländska treåriga ston över distansen.
– Det lyser ju lite om hästen, Hon är stor och trevlig i psyket. Sedan har hon Love You som pappa och de hästarna blir ju bara bättre med tiden också. Så den här kommer att bli bra, sade Adrian Kolgjini.

Eklundh knep V75-dubbel
Omgången var “röd” på förhand med många favorispelade hästar från Peter Untersteiners stall.
Halmstadtränaren lyckades dock bara knipa en seger.
Vitro Diablo är
en treåring som segrade i en omgivning med äldre hästar och tog sin första seger på V75 efter ledning från start till mål för Peter Untersteiner.
Att bästa hästen inte alltid brukar vinna vet vi. Men i det inledande
klass I-loppet slutade det precis så.
André Eklundh körde Axevallatränaren Sofia Adolfssons Hobby de L’iton och chansade aldrig med den urstarke hästen. Femåringen fick kliva på först i tredjespår dryga varvet från mål och kom ner utvändigt ledande favoriten Roofparty 600 kvar.
Att Kevin Oscarssons häst hade en sämre dag och galopperade på upploppet spelade mindre roll. Hobby de L’iton såg ut att vara omutlig den här dagen.
Sofia Adolfsson som tränar hästen är expert och bisittare i ATG Live.

– Oj. Jag är stolt över honom. Trots att han springer och bryter lite och får göra grovjobbet sista varvet är det inga problem. Han är hård den här. Han vill verkligen vara först och han ger sig inte. Vi har inte tagit till några extra växlar överhuvudtaget på honom än och han bara krigar sig förbi och gör precis det vi ber honom att göra, sa Sofia Adolfsson i tv-sändningen.
André Eklundh vann även klass II-försöket med egentränade Walther På G. som tog tredje segern i fjärde starten i Åbytränarens regi.
Spets från start till mål och full kontroll.
Eklundh är “i zonen” som yrkesman för tillfället och allt stämmer. Förutom att stallet gär bra har han och kört in sex miljoner som kusk.
– Jag har nog kört 5000 lopp och det här är min första dubbel på V75. Allt bara löser sig och går som på räls. Jag har aldrig varit med om dess like till stim, kommenterade den glade Åbytränaren.

Baronen från spets
Rickard Svanstedt knep en av sina viktigaste segrar i karriären i gulddivisionen tillsammans med Baron Gift. Sexåringen hade bara fått ett lopp i kroppen efter en kortare vila men det räckte för att hästen skulle ta sin första seger i den högsta klassen på V75.
Rickard Svanstedt passade på efter 600 meter och sände Baron Gift till ledningen. Olle Rols var tapper efter att ha körts upp utvändigt ledaren varvet från mål med orkade inte riktigt.
I mitten av upploppet kontrade Baron Gift till seger. Tiden 1.13,0 över 2140 meter auto.
– Han är stark i psyket och gillar att tävla. Jag fick inget riktigt svar när jag drog tussarna och trodde att han var trött men det fanns krafter kvar sista 100 meterna. Han ska starta i V75 i vinter om allt fungerar, sa Rickard Svanstedt.
Omgångens största favorit, Jairo, var blek.
– Jag kände tidigt att han inte skulle kunna vara med och slåss om segern, sa Joakim Lövgren om 62-procentaren på V75.

Luringar mot slutet
Dancing In The Rain gjorde första starten på 14 månader och första starten i Halmstadtränaren Håkan K Perssons regi. Brodern Stefan körde och gav det fyraåriga stoet en resa i rygg ledaren och spurtade till seger med Dancing In The Rain – en fyraprocentare på V75-spelet.
Skrällseger blev det också i den avslutande bronsdivisionen. Per Nordströms fyraåring Önas Nougat hade bara gjort en start i år innan lördagen men såg ut att vara i full tävlingskondition.
Nordström tog med lätthet hand om ledningen och trots ett riktigt tufft tempo klev Önas Nougat undan med krafter i behåll.
– Det här var lite bättre än jag hade förväntat mig men får han bara vara frisk ifrån sin svåra gaffelbandsskada kan han kliva upp i den högsta divisionen, sa Nordström.
Sju rätt på V75 delade ut 43 541 kronor, sex rätt 387 kronor och fem rätt 37 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75