V75® (annandag jul): ”I dag var hon drottningen”

,

Decision Maker överst på tronen i Stoeliten. Och hyllades av tränaren Stefan Melander: – Hon har utvecklats kolossalt sista månaderna. I dag var hon drottningen.

Stefan Melanders stallform imponerar och hans hästar lyser toppform för dagen. Decision Maker är inget undantag och hon glänste i finalen av Stoeliten (V75-1) då hon vann i lysande stil trots att hon gjorde allt jobb först i andraspår utvändigt om favoriten Dear Friend.
Det var femte segern på sex starter sedan 25 oktober för det fyraåriga stoet.
– Hon kändes väldigt stark i sista sväng, men jag ville inte komma först för tidigt. Kul att hon fått så fin avslutning på året. Hon visar att hon är en riktig toppmärr i dag, sa kusken Carl Johan Jepson.
Segertiden blev 1.13,6 över distansen 2 140 meter autostart och förstapriset 300 000 kronor.
– Hon är grym, hon är fantastiskt fin. Hon har utvecklats kolossalt sista månaderna. Det är bra att vinna utvändigt ledaren och jag tror inte hon var helt tom. I dag var hon drottningen i alla fall, sa tränaren Stefan Melander.
Tvåa blev Kayla Westwood och trea Betting Pacer.

Storfavoriten vann
Phoenix Photo
var mest streckad av alla hästar på V75 och den nioåriga valacken gjorde inte favoritspelarna besvikna när han mer eller mindre defilerade hem finalen av Gulddivisionen (V75-3) tillsammans med Björn Goop.
– Det var komfortabelt, han var bra. Annandagstravet är stort, en riktig tradition, kommenterade segerkusken.
Tränaren Svante Ericsson var tagen efter segern.
– Det här är jättestort. Han har verkligen klättrat hela vägen på V75 och nu toppar han med det här. I dag var det ruggigt nervöst. När startlistorna kom och jag såg att vi vann lottning, det kändes som vi inte kunna lägga det här, sa Eskilstuna-tränaren.
Förstapriset på 300 000 kronor innebar att Phoenix Photo passerade tre miljoner kronor inkört.

Dubbla skrällar
Finalen i Klass II (V75-2) vanns av andrahandsfavoriten Striking Eagle som serverats en mycket fin resa i andra utvändigt av Nicklas Korfitsen. Tränar gör Bo Westergaard.
Det blev skräll i finalen av Diamanstoet (V75-4) där Örjan Kihlström måttade in 20,52-oddsaren Rosemary Tile i sista stegen efter en stark avslutning utan rygg i andraspår sista 750 meterna. Roger Walmann tränar vinnaren som tog sjätte årssegern.
Skräll blev det även i V75-5 där 11,74-oddsaren Corazon de B. var mycket tapper i ledningen tillsammans med sin tränare Per Lennartsson. Klockorna visade 1.07-tempo första 500 meterna och trots att den femårige valacken aldrig fick vara ifred höll han undan till en imponerande seger.
– Han är makalös när han går först, han släpper ingen förbi sig. Han gick undan väldigt säkert, kommenterade Per Lennartsson.

Seger 35 på V75 för Wäjersten
Lars I Nilsson-tränade Here’s Johnny Sox dominerade klass I-finalen (V75-6) från spets tillsammans med Erik Adielsson.
– Hästen gjorde ett fantastiskt lopp i dag. Jag är inte förvånad, sa Erik Adielsson.
Tredjehandsfavoriten Chitchat gjorde grovjobbet i tredjespår sista 900 meterna och imponerade stort i händerna på sin tränar Daniel Wäjersten när han vann Bronsdivisionens final (V75-7).
Det var stallets 35:e seger på V75 2023 och på det är Daniel Wäjersten bäst.

Drömjackpot på nyårsafton
Sju rätt på annandag jul på Solvalla gav 85 424 kronor, sex rätt 719 kronor och fem rätt 65 kronor.
WinterBurst fortsätter närmast med V75 på Momarken på onsdagen, Skive på torsdagen, Bjerke på fredagen, Gävle på lördagen och sedan Axevalla och en drömjackpot med drygt 85 miljoner kronor till en eventuell ensam vinnare på nyårsafton.