V75 (30 dec): Sheriff Bi fixade första V75-segern för Louise

,

Louise Granstedt åkte till Bjerke med en storfavorit.
Hon fick vända hem med karriärens första V75-seger.
– Att få en häst som syns, det betyder jättemycket för en liten tränare som jag, sa Örebrotränaren efter triumfen med Sheriff Bi.

Bjerke var värd för Winter Burst och V75 på fredagen och det blev en kväll då flera nya namn fick visa upp sig för den stora V75-publiken.
Ett namn att lägga på minnet är Örebrotränaren Louise Granstedt som kunde räkna in karriärens första V75-seger. Tillsammans med kusken Mikael J Andersson var Sheriff Bi storfavorit i V75-3 och ekipaget dominerade loppet från start till mål.
En stark prestation av femåringen som fick slita över upploppet på det krävande och kladdiga underlaget.
– Jag grinar även på lunchtrav, klart det är stort med V75. Att få en häst som syns, det betyder jättemycket för en liten tränare som jag, sa Louise Granstedt i V75 Direkt.

20-årig kusktalang
En annan som kunde räkna in sin första V75-seger var Årjängamatören Arnstein Nikolaisen. Han var mycket optimistisk och trodde på toppchans för William Tinghöj i V75-1. Efter loppet kunde han konstatera att hans positiva känsla var rätt sedan den femårige valacken avgjort från positionen utvändigt ledaren tillsammans med kusken Olav Mikkelborg.
– Det här visste jag…, jag ville helst ha utvändigt position, då kan han kontrollera dem. En V75-seger…, det här betyder mycket, sa Arnstein Nikolaisen.
V75-5 bjöd på kvällens tajtaste upplopp och när 26-oddsaren Super Bull fångade in en tapper Peder Mykla i sista stegen invändigt var det dags att lägga ytterligare ett namn på minnet. I segersulkyn satt 20-årige Jörn Ivar Eilertsen som även han tog karriärens första V75-seger
– Det kändes bra på mållinjen i alla fall.

Treårigt kallblod vann
Villas Cato var omgångens största favorit men efter en startgalopp hamnade han sist från start och sedan fick han nöja sig med andrapriset en längd bakom skrällen Vill Solen i V75-4.
Vill Solen var yngst i startfältet och den treårige Tekno Odin-hingsten överraskade tillsammans med sin tränare Kjetil Sjöseland.
– Det här är en talangfull unghäst och han stod perfekt inne i loppet i dag, sa Kjetil Sjöseland.
Ett annat kallblod som imponerade var sjuåriga Dag Stövar som vann efter att ha gjort grovjobbet själv utvändigt om favoriten Tysvær Loke i V75-2. Börge Wold tränar vinnaren och i sulkyn satt Kai Johansen.
– Han gjorde ett fruktansvärt lopp. I dag var han enorm, konstaterade segerkusken.

Multijackpot på 80 miljoner kronor
V75-6 var ett kallblodslopp för ston och efter ett händelserikt lopp växlade Gunda ner konkurrenterna över upploppet och vann till slut säkert tillsammans med Eirik Höitomt.
Vinnaren tränas av Öystein Tjomsland.
Patricia Hastrup blev svaret i V75-avslutningen och det nioåriga stoet avgjorde efter en resa i tredje utvändigt tillsammans med kusken Lars Anvar Kolle.
Innerspåret var krävande och Remee La Marc var tidigt slagen trots att han fick bestämma i täten. Tvåa blev en tapper Winmecredit som gick utvändigt ledaren hela vägen.
– Det var en väldigt bra avslutning för säsongen för hennes del, konstaterade en lycklig tränare Jens Kristian Brenne.
Sju rätt gav 226 857 kronor, sex rätt 1099 kronor och fem rätt 81 kronor.
På nyårsafton väntar nu finalen av Winter Burst och en multijackpot med chans till 80 miljoner kronor för en ensam vinnare på V75.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75