Bjerke13062021. Ble du Gers-trener Frode Hamre etter seieren i 10.løp V75-7 Oslo Grand Prix. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

V75®: 13 inget oturstal för Hamres segermaskin – ”Han är otrolig”

,

Frode Hamre hade flera heta chanser i V75® på hemmabanan Bjerke. Men han fick vänta till den sista avdelningen med att besöka vinnarcirkeln. Segermaskinen Cool Trix var helt överlägsen när han tog sin 13:e raka seger i år och Frode Hamre kunde finåka över upploppet. – Han bara joggade och var finare än någon gång på en vinterbana med skor. Han är otrolig och det är inte många hästar som vinner 13 raka, sa Frode Hamre.

Bjerke13062021. Ble du Gers-trener Frode Hamre etter seieren i 10.løp V75-7 Oslo Grand Prix. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

WinterBurst fortsatte under fredagskvällen där Bjerke i Oslo var värd för V75®. Frode Hamre hade många bra chanser under kvällen och flera favoriter, men fick vänta till den avslutande avdelningen med att sqegerdefilera. Cool Trix var säkerheten själv och öppnade sin vana trogen snabbt och tog ledningen. Han fick sedan bestämma i ett behagligt tempo innan Frode Hamre skruvade upp farten över den sista bortre långsidan. Över upploppet var det ingen som kunde gå i närkamp och Cool Trix brisade ifrån till en överlägsen seger. Han såg lysande ut när han bara sprang och klippte med öronen och det var full fart över mål. Det här var topphästens 13:e raka segrar där triumfer är tagna i år.
– Han bara joggade och var finare än någon gång på en vinterbana med skor. Han är otrolig den här hästen och de tär inte många hästar som vinner 13 raka, sa Frode Hamre.
Apropå att det här var första och enda segern på V75 då han tidigare förlorat med flera hårt betrodda hästar kommenterade han så här efter segern med Cool Trix.
– Det kändes bra när man har bränt med någon favorit tidigare på kvällen. Då är det alltid gott att sätta den sista, menade Hamre.
Och fortsatte:
– Man har fått uppleva det här förr att man har kört galopp och bränner med favoriter, men man är så pass rutinerad att det ska man klara att tackla för det kommer nya lopp och nya hästar som man ska ha fokus på.
– Vi har annars haft en otrolig säsong med 250 segrar och 20 miljoner kronor inkört Allting fungerar och vi hela teamet jobbar hårt.

Även Miss Pepper var överlägsen
Miss Pepper var en annan favorit som höll på V75 och stoet var överlägsen i den tredje avdelningen. Hon öppnade snabbt bakom bilen och tog ledningen in i första kurvan. Sedan drog hon undan i täten och mitt på upploppet ryckte hon loss till en lekande lätt seger. Tränar gör Rune Flaskerud och i sulkyn satt Åsbjörn Tengsareid som strödde lovord över det segerrika stoet.
– Hon är snabb i benen och vann väldigt lätt. Hon kan öppna snabbt och sedan kan man ta upp henne och köra sakta utan att hon ligger på. Sedan kan hon avsluta fort, sa Åsbjörn Tengsareid.

Jätteskräll inledde
V75 inleddes med en skräll där Merci Bråten, spelad till två procent, vann för Roy Atle Ruud Nilsen. Merci Bråten avslutade mycket starkt från tredje par utvändigt, och precis på mållinjen betvingade han den ledande favoriten Beauty Smart Face och Frode Hamre.
Andrahandsfavoriten Saganatt plockade ner favoriten i kallblodsloppet, tillika den andra avdelningen på V75, när hon efter en resa i tredje par utvändigt tog sig förbi storfavoriten Tiras Perla på upploppet. Den sistnämnda höll till andraplatsen efter att ha inlett utvändigt om ledaren men övertagit täten varvet från mål.

Flera favoritsegrar från spets – och inga mer jackpotpengar
De resterande avdelningarna vanns samtliga från ledningen genom Diamond Dealer (Ole Johan Östre), Travis (Eirik Höitomt), och Limerence (Adrian Solberg Akselsen), som alla vann hur enkelt i odramatisk stil.
Sju rätt på V75 gav 26 036 kronor. Sex rätt betalade 176 kronor och fem rätt gav 19 kronor.
Därmed blev det inga nya jackpotpengar till DrömJackpoten på nyårsafton där en ensam vinnare med sju rätt kan ta hem 90 miljoner kronor enbart på sju rätt.