Foto: Lena Emmoth/Travronden
Solvalla 20171029

Selmer I.H. med Mika Forss

V64Xpress®: Nu är det Selmer I.H.:s tid på året

,

Selmer I.H. gillar när det bli kallt i luften. På fredagskvällen visade han att han blir att räkna med i vinter igen. – Vintern är hans årstid och nu är han på gång, sa tränaren Gabriella Laestander.

Foto: Lena Emmoth/Travronden
Solvalla 20171029

Selmer I.H. med Mika Forss

Fredagskvällens omgång på V64Xpress® delades mellan Bollnäs och en ensam vinnare kunde vinna 4,5 miljoner kronor. Omgången bjöd på ett par riktiga överraskningar och sex rätt belönades med drygt 200 000 kronor .
Omgångens lopp på förhand var duellen mellan årsdebuterande Swagger och Selmer I.H. och det var den sistnämnde som vann tillsammans med Micael Melander.
Swagger tog ledningen och fick hålla ett högt tempo. 500 meter före mål kunde Swagger inte svara No Limit Royalty som ryckte åt sig flera längder. Selmer I.H togs lugnt från start och hade långt fram i sista sväng. Nu avslutade han starkt och hann fram till en säker seger före en tapper No Limit Royalty. Swagger höll farten som fyra och får godkänt i första starten på nästan ett år.
– Jag har kört honom två gånger på slutet och han har varit jätteduktig bägge gångerna. Jag behövde inte backa för som körde så jäkla hårt i början. Det kändes lite pyrt 400 meter kvar när Maura kom loss från invändigt läge. 200 kvar såg jag att han fick soppatorsk samtidigt som den här var fullt gåendes. Det är en otrolig löphäst och jättefin att köra, sa Micael Melander.

Kall och varm Bollnäsmästare
Bollnäsmästare för kallblod blev överraskningen Alfie tillsammans med sitt allt i allo Lars-Erik Karlsson. Alfie fick ett perfekt lopp i ryggar och det var med knapp marginal hon tog årets första seger.
Bollnäsmästare för varmblod blev One Cristal, tränad av Stefan Arvidsson, som bjöd på en riktig uppvisning tillsammans med Ulf Eriksson. Trots en kortare galopp från start och långt fram varvet kvar så var One Cristal ensam över upploppet via en rykande avslutning sista 700 meterna.
– Han kunde till och med kosta på sig en startgalopp och hästen var så bra att han vann ändå. Det är en topphäst i grunden, sa Ulf Eriksson.
Omgångens riktiga smällkaramell kom i V64-4. Robin Björk smög med i det längsta med sin Laurentius Valiant, streckad på en procent, och när luckan kom kort före mål sköt Laurentius Valiant till vasst och hann fram till en lätt seger.