Micael Melander bjöd på två riktiga överraskningar när V64 Xpress avgjordes på fredagskvällen. Lars Jakobsson/TR Bild.

V64 Xpress®: Nya skrällar av Micael Melander

,

I lördags skrällde Micael Melander dubbelt på V75. På fredagskvällen var det dags igen.
Han bjöd på två riktiga överraskningar när V64 Xpress® avgjordes på Romme och Umåker.
– Jag bara kör och hästarna springer och utan dom är man ingenting, sade Micael Melander.

Micael Melander bjöd på två riktiga överraskningar när V64 Xpress avgjordes på fredagskvällen. Lars Jakobsson/TR Bild.


Han inledde med Hippokrates F. som såg ut att trivas i leran på Umåker. Micael Melander körde på chans samtidigt som det var körning i omgångar. På upploppet kom det hästar från alla håll och Hippokrates F. hade bästa farten och vann säkert.
– Dom sa att han är bäst på rulle och han har suttit fast ett par gånger på slutet, sade Melander.
I V64-avslutningen överraskade Melander med Gabriella Laestanders NoLimitJimit som fick ett perfekt lopp i rygg på ledande Rossi Palema. Luckan kom som på beställning i utgången av sista sväng och NoLimitJimit avgjorde utan problem.
– När han är som han ska vara så är han väldigt nyttig. När man trivs bra med livet tar man ofta rätt beslut, sade Melander.

V75 i nästa start
Kåre Axelssons Vici Supreme har hittat en ordentlig toppform. Niklas Hammarström laddade vad som gick från start och när väl körningen om ledningen var över kunde han sätta sig lugnt tillbakalutad och måtta in segern.
– Det var precis som jag hade tänkt mig. Det är skönt att planen föll väl ut, sade Niklas Hammarström.
First Tartar fick jobba en del innan han kunde ta över ledningen i V64-inledningen. Väl där så fick Nicklas Westerholm dra ner på farten. Rally Inge hamnade illa till från start och trots en vass spurt så var First Tartar aldrig i förlustfara.
– Nu provar vi V75 på Örebro i nästa start, sade Nicklas Westerholm.
Anna Näslunds Arizona Dream hade ett lopp i kroppen efter uppehåll och var tillbaka i gott slag. Avaboy drog på hårt i ledningen och det passade starke Arizona Dream perfekt. Över upploppet hade han bästa farten tillsammans med Mats E Djuse.
– Jag är jättenöjd. Han är än så länge bäst under vintern då han ännu inte är så snabb och han kommer att få startat på i vinter, sade Anna Näslund.
Shehuntyoudown, tränad av Catarina Hedlund, hade massor av meter att plocka in på ledande Tui Southwind varvet före mål och såg inte ut som någon vinnare. Nu fick Karin Nilsson ordentlig fart på Shehuntyoudown på sista långsidan och ledaren hade inget svar mitt på upploppet.
– Hon är så härlig och vet exakt vad det handlar om. Hon gick starkt på långsidan och jag förstod att hon skulle bli svår att stå emot, sade Karin Nilsson.

Fin fredagskväll för Elfving
Joakim Elfving hade en bra dag på jobbet. Han hade hästar till start både på hemmabanan Romme och på Umåker. När han summerade kvällen så kunde han räkna in hela fyra segrar, tre på Romme och en på Umåker.
Jag har känt de senaste åtta-tio veckorna att hästarna är på väg upp i form, sade Joakim Elfving.
Sex rätt betalar 307 685 kronor, fem rätt 1 092 kronro och för fyra rätt 81 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75