Borups Victory imponerade på Rommetravet.

V64 Xpress®: En ovanlig travare enligt Adielsson

,

Att Svante Båth fått in en ny topptravare i stallet stod klart redan innan fredagens lopp.
I andra starten i nya regin visade treårige Borups Victory att utvecklingen fortsätter genom att bolla med konkurrenterna i Plåt-Svens Minne i V64 Xpress® från Rommetravet.
– Accelerationen han har är rätt ovanligt för travare, sade Erik Adielsson.

Borups Victory imponerade på Rommetravet.


Romme och Skellefteå höll i fredagens V64-omgång i expressfart med sex lopp avverkade på lite drygt en timma.
Snö ställde till det i Skellefteå där det skrällde rejält i några av loppen och endast 19 system hittade alla vinnarna och sex rätt delade slutligen ut dryga 110
000 kronor.
Omgångens stora favorit höll i alla fall. V64-3 på Rommetravet var treåringsloppet Plåt-Svens Minne där Borups Victory var spelad på 59 procent av systemen.
Erik Adielsson satt bakom nyförvärvet i Svante Båths stall som imponerade stort efter tidig ledning.
Högreste Borups Victory är verkligen något extra och blir en av de stora begivenheterna i semifinalerna i Breeders’ Crown på Solvalla söndagen 24 oktober.
Borups Victory inledde karriären med fem segrar på nio starter för Robert Bergh och spåddes en lysande framtid. Fredagens start var den andra i Svante Båths regi.
– Det är en fin löpare det här. Han har en acceleration som är ovanlig – det är nästan så att du kan hoppa över en växel, från tvåan till fyran för att tala bilspråk. Det är rätt ovanligt för travare. Det där är vanligare för passgångare. Så han har det kanske lite från pappan, sade Erik Adielsson, syftande på avelsstjärnan Googoo Gaagaa med passgångarstam.
100
000 kronor var segern värd i Plåt-Svens Minne. Segertiden skevs till 1.14,3 över 2140 meter auto.

Ensam efter ryck
I vinnarcirkeln på Rommetravet stod banans tidigare sportchef och motor Berndt Martinsson och delade ut pris i två lopp uppkallade efter honom.
“Berndt Martinssons lopp” för kallblod såg en överlägsen vinnare i Eigelands Fredrik. Loppets favorit styrdes till ledningen efter 500 meter av husse Jörgen Westholm och rycket i den sista kurvan resulterade i seger med många längder. 100
000 kronor var segern värd.
– Martinsson är kungen av Dalatravet – det är en stor ära att få vinna det här loppet, sade Jörgen Westholm.
Berndt Martinssons lopp för varmblod vanns av Unfair och Markus B Svedberg.

“Fel” Laestander-häst vann
V64 Xpress inleddes med en storskräll i Skellefteå där Gabriella Laestander, amatörtränare på heltid vid banan, fick med sig en stalldubbel i Hästägarkannan för varmblod.
Storfavoriten NoLimitJimMit fick dra i ledningen men blev nedspeedad av stallkamraten Gelato som hade smugit med i rygg. En skräll endast spelad på en procent. Malin Viklund satt i segersulkyn.

Christer Söderström-tränade Risåberra gillade förutsättningarna med moddig bana och vann kallblodsloppet (V64-3). Körande Per Gustafsson testat att helt sonika låta Risåberra svepa fältet på den sista bortre långsidan och testet föll väl ut.

John Östman snodde tidigt åt sig ledningen med finsktränade Flight Deck och vann V64-5 över lång distans.

Mikael Wikner, Kanal 75