Domingoa

V64®: Widegrens sista seger?

,

En epok går i graven, en annan börjar. På tisdagen kan Dan Widegren ha tagit sin sista seger som travtränare. – Eventuellt blir det någon start i mellandagarna, men det kan vara den sista, konstaterade Widegren sedan han fått se sin arvtagare Gustav Johansson dåna ifrån motståndarna bakom Black Fire.

Domingoa

En lång karriär där Wind Bunness var genombrottshästen i början av 1990-talet. Sprintermästaren 1999 med Beijing Boy blev största segern och elitloppsfinalen med Spring Erom 2017 en sen höjdpunkt.
De senaste åren har Dan Widegren drivit en liten rörelse och vid årsskiftet kommer han lämna ifrån sig tränarlicensen och sina fyra hästar.
– Jag har tränat hästar hela mitt liv. Jag slutade nian på fredagen och hade passhästar på måndagen, berättar Widegren som gick i fotspåren på sin far Emil och nu lämnar över verksamheten till Gustav Johansson, en av svensk travsports stora framtidsnamn.
– Det känns jättebra att ha Gustav på gården och att han ska ta över hästarna. Jag kommer att finnas med någonstans i bakgrunden, men Gustav har fullt ansvar. Det ska bli skönt att inte behöva tänka på hästar hela tiden, berättade 60-åringen efter vad som kan ha varit karriärens sista seger.
I så fall var det ett mäktigt avslut då Black Fire visade sällan skådad löpglädje när han tryckte sönder konkurrenterna utvändigt och försvann ifrån på 1.11,5/1 640 meter autostart i den stränga vinterkylan.
– Det var ett jäkla tryck i honom idag. Han var väldigt taggad, väldigt fin. Hästen har gjort det bra i år, men fått klen utdelning. Skönt att han fick vinna idag, sade Gustav Johansson som länge ansetts som en av landets mest lovande kuskar och nu bara är några veckor från att kunna titulera sig proffstränare.

Dubbel för Nilsson
Två år yngre Lars I Nilsson visar däremot inga tecken på att trappa ner och blev kvällens segerherre med två vinster på V64 – stona High Hope Lee och Flamenco Girl körda till ledningen av Stefan Persson.
– Jätteroligt. Flamenco Girl är en häst som vi håller högt. Vi hoppas att hon gör som High Hope Lee och tar sig till några lite större finaler nästa år. Så kanske vi får lite större utdelning än vad vi fick i år. Det är fortfarande en oslipad diamant, men hon är jäkligt fin, sade Nilsson.
Decemberstayern över tre varv såg den förväntade duellen mellan Under Armour och Crack Atout där Tomas Malmqvists elvaårige fransos visade att gammal är äldst i händerna på Ken Ecce.
Skrällarna uteblev från V64 varför utdelning på sex rätt stannade vid 8 302 kronor för sex rätt.