Johan Untersteiner kuskchampion på Åby. Malin Albinsson TR Bild.

V64®: Untersteiners show

,

Fem hästar till start. Fyra segrar. Johan Untersteiners stall är i förträfflig form.
Tränaren showade på V64® och visade upp en årsdebuterande Karat River i toppskick.

Johan Untersteiner kuskchampion på Åby. Malin Albinsson TR Bild.


V64® på Axevalla under tisdagskvällen handlade en hel del om Johan Untersteiner.
Halmstadstränaren inledde aftonen med seger i första loppet – och följde sedan upp med ett hattrick inom V64®. Ett bestående intryck lämnade spännande femåringen Karat River som årsdebuterade på bästa sätt. Fjolårets Breeders’ Crown-bronsmedaljör gick till angrepp 700 meter från mål – och hade avgjort i god tid före upploppet. Kvällens mest streckade på V64® inledde därmed en favoritfylld omgång.
– Det blev bra, tycker jag. Vi fick rygg och köra sista 700 meterna, då förstod jag att han skulle vara stark och vi fick ett kvitto på det också. Det är Silverdivisionen som gäller för honom i matchningen, han är kvar i klassen och vi behöver inte möta hårdare motstånd än vi måste, sa Johan Untersteiner.
Johan följde därefter upp med seger för Labyad Bros som gjorde första starten på sju månader.
Hästen vann ändå säkert trots sista varvet utan rygg. Strax senare var det All For Loves tur, en mycket lätt viktoria efter en rejäl rush genom sista kurvan.

Spännande framtid för Global Dancer
Global Dancer går en mycket intressant säsong till mötes.
I kvällens årsdebut blev det seger i det första testet inför Stochampionatet. Fyraåring kom tidigt till ledningen, fick ordentligt med press under vägen av Joy Sisu men avgjorde lika starkt som säkert i slutstriden. Större uppgifter hägrar inom en snar framtid.
– Jättebra. Roligt att se henne så här. Det blev en snäll inledning men sedan bet hon ifrån sig bra trots en lång tryckare, det känns som att hon har tagit till sig träningen. Vi har haft som mål att hon ska vara bra till kvalen inför Drottning Silvias Pokal, men sedan finns drömmen om Stochampionatet. Jag har vunnit det förut och vill göra det igen, sa tränaren Fredrik Wallin.
Vi noterade också en riktigt rejäl prestation av Victoria L.L., tränad av Lillian Uglebjerg och körd av Erik Adielsson. Stoet, som nu tog fjärde segern i sjätte starten, avgjorde lätt trots sista varvet i spåren. Spets och slut använde sig Gustav Johansson av i avslutningen. Dats So Crazy tog en välförtjänt seger.
Favoritparad på V64® således. Sex rätt betalade 335 kronor, medan utdelningen på både fem och fyra går vidare till jackpot.

Daniel U. Olsson, Kanal 75