Lars Jakobsson, TR Bild.

V64®: Tredje raka för Rick Ebbinges löfte i stormen

,

Stormen Otto drog in över Västkusten vilket påverkade fredagskvällens V64® på Halmstadtravet.
Det var många hästar strukna på grund av transporthinder – men en som övertygade i stormen var Lawrence Boko som glänste i tredje raka segern.
– En väldigt fin häst. Det blir spännande till sommaren när vi kan plocka av lite grejer, sa tränaren och segerkusken Rick Ebbinge.

Lars Jakobsson, TR Bild.


Det blåste upp till 28 sekundmeter i Halmstad när stormen Otto slog till under fredagskvällen. Många hästar var strukna till jackpoten på V64® på grund av transporthinder. Men av de som fanns kvar och tappert tävlade i stormbyarna så imponerade Lawrence Boko mest. Omgångens mest spelade häst tog sin tredje raka seger för Rick Ebbinge – och är alltjämnt obesegrad i år. Turi Follo och Johan Untersteiner tog tidigt hand om ledningen och Rick Ebbinge valde att ge sin häst ett snällt lopp i rygg på ledaren. Hästarna låg på rad i den hårda blåsten men när det var 700 meter kvar lät Ebbinge Lawrence Boko glida ut i andraspår och satte sedan hård press på ledaren genom sista sväng. Lawrence Boko kopplade snabbt greppet in på upploppet och vann säkert utan att behöva brukas för fullt. Men Turi Follo stretade emot bra till andraplatsen.
– Mina hästar går bra och har fin form, sa Rick Ebbinge.
– Med tanke på väderleken vill jag ge ett hästen ett bra lopp, jag tyckte det var lämpligt eftersom han har fått två tuffa lopp innan. Det är en väldigt fin häst som höjer sig hela tiden. Det blir spännande till sommaren när vi kan plocka av lite grejer, fortsatte Halmstadtränaren.
Det blev rätt så favoritbetonad på V64 och sex rätt betalade 4 499 kronor. Nämnas kan att Henrik Blomberg tog sin första kuskseger när han styrde in Jim Oscarsson-tränade Mamaneedshismoney. Blomberg lämnade andra par utvändigt och forcerade sin häst till ledningen dryga varvet kvar. Sedan blev det en enkel seger i det här amatörloppet.
Omgången avslutades med att Black In Black tog sin andra raka seger när hon vann från positionen utvändigt om ledaren för Cristian Cracchiolo. Hästen hade ett klart grepp in på upploppet och höll undan före Excuse Me som närmades sig hastigt den sista biten. Tränar gör Christian Fiore.

Michael Carlsson, Kanal 75