V64®: Tre av fyra till Magnus A Djuse

,

Magnus A Djuse vann tre av fyra uttagningslopp till Breeders Crown på fredagskvällen. – Det är lätt att köra bra hästar och den här är fruktansvärt bra, sa Djuse efter segern med Keep Gamble.

Söndagen den 5 november är det dags för Breeders Crown-semifinaler på Solvalla. På fredagskvällen var det sista chansen att kvala in på Bollnäs som också delade V64 tillsammans med Boden.
Magnus A Djuse hade flera fina chanser på förhand och han skötte sina kort väl och vann tre av de fyra uttagningsloppen.
Keep Gamble ,tränad av Timo Nurmos, var hästen som imponerade mest. I uttagningsloppet för de fyraåriga hingstar och valackerna slog Keep Gamble lite ur underläge och varvet före mål såg han ut att får det jobbigt när han satt placerad utvändigt om Working Class Hero. Det stod och vägde på upploppet och ledaren såg ut att hålla undan, men sista meterna innan mål plockade Keep Gamble fram det där lilla extra och satte huvudet första.
– Det har en superbra inställning på honom och han är stark som brännvin och det gör inte saken sämre. Han har lite lätt att galoppera i trånga situationer. När han får löpa ut så är han riktigt bra, sa Magnus A Djuse i vinnarcirkeln.

Hade marginalerna med sig
Treårige Holcombe Zet, tränad av Daniel Redén, fick ett perfekt lopp i rygg på ledaren av Djuse och det öppnade sig i sista sväng då duon hade marginalerna på sin sida. Favoriten Kojak Sisu tog ledningen och fick andrahands favoriten Immortal Doc utvändigt. I sista sväng var ledaren slagen och Immortal Doc tog över. Magnus A Djuse lyckades lotsa fram Holcombe Zet på innerspåret och tog upp jakten på Immortal Doc och kort före mål var saken klar.
– Jag kunde köra rakt fram innan det var klart, sa Magnus A Djuse.
Innan V64 drog igång gjorde de fyraåriga stona upp och här var Djuse stor favorit tillsammans med Jennifer Sisu, tränad av Timo Nurmos. Efter vissa besvär fick Jennifer Sisu ledningen och bestämma farten och hade inga problem att gå undan till en lätt seger. Bakom vinnaren var det två bröder Djuse som tog platserna bakom. Tvåa var Bonneville W.I. med Mats E Djuse och trea Mahala med Martin P Djuse.
– Hon kändes väldigt fin och hade mycket krafter kvar och det gjorde henne gott, sa Magnus A Djuse.

Givande vecka för Elegance Kronos
Björn Goops Elegance Kronos var trea i Svenskt Trav-oaks så sent som i lördags. Täta starter var inga problem för den treåriga damen och hon tog enkelt hem uttagningsloppet för de treåriga stona. Björn Goop körde till ledningen omgående och Elegance Kronos såg ut att vara ute på en söndagspromenad och vann med gott om krafter kvar.
– Hon var lite överraskad själv av att gå i ledningen och tyckte det var kul. Hon har varit bra i år utan att ha det rätta flytet,sa Björn Goop.

Läcker treåring
Bodens tre V64-vinnare svarade för gedigna dagsverken. Gabriella Lestanders Nolimmitjimit svarade för en riktig ”svepning” sista varvet för Micael Melander och var överlägsen. Mats Gällerstedt har en riktigt fin treåring i Vännfors Borken. Han ser ut att ha alla verktyg för att bli en topphäst och från ledningen var han ensam på banan.
– Det här är verkligen något extra, sa Mats Gällerstedt.
Sandra Erikssons King Of Djazz kämpade ner ledande I’ve Got Pepper sista varvet och har verkligen hittat stilen i Norrland.
Spelarna ställdes inte på några större prov och sex rätt betalar 7 128 kronor, sex rätt 72 kronor och fyra rätt 10 kronor.