V64-tävlingarna flyttas

,

Tisdagens V64-tävlingar med bland annat E3-revanschen flyttas till Solvalla.
Beslutet fattades efter att Eskilstunas bana konstaterats otjänlig på grund av den senaste tidens väderlek.
– Enligt vår banmästares bedömning är det allt för stor risk att köra, meddelar Michael Wallin, sportchef på Sundbyholmstravet.

Tisdagens V64-omgång bjuder bland annat på mötet mellan svenska kriterietvåan Coin Perdu och norska kriterievinnaren Hard Times i E3-revanschen för hingstar och valacker, med ett förstapris på 200 000 kronor.
Den som vill uppleva tävlingarna på plats får dock se till att byta kurs och styra skutan till huvudstaden och Solvalla. Detta sedan Sundbyholms travbana blivit otjänlig efter den senaste tidens kraftiga temperaturväxlingar och nederbörd.
– Det är tjäle i ena kurvan och mjukt i den andra. Och i natt ska det komma 10 millimeter regn. Enligt vår banmästares bedömning är det allt för stor risk att köra, och därför fattade vi beslutet tidigt för att underlätta för alla aktiva, säger Michael Wallin till travsport.se.
Observera att det på atg.se fortfarande står Eskilstuna som angiven bana.

Sundbyholmstravet håller ändå öppet
Även om tävlingarna flyttas så kommer det planerade julbordet att dukas upp och sponsoraktiviteterna att genomföras.
– Ja, vi har en fullbokad restaurang och kommer att servera julbord hos oss. Totokassorna är öppna, men själva loppen följer vi på tv från Solvalla. Vi har även öppet i Pub Grimman för de som vill följa tävlingarna som direktspel. Tråkigt med flytten naturligtvis, men vi lovar att göra kvällen så bra som det bara går för vår publik, säger Michael Wallin.

Gina Söderlund, Kanal 75