V64®: Sweetman toppfin direkt i comebacken

,

Borta från tävlingsbanan sedan i somras. Men Sweetman var på strålande humör direkt i comebacken. Lars I Nilssons dubbelmiljonär går en intressant vintersäsong till mötes efter att ha segrat på V64® i Halmstad.

Sjuårige valacken Sweetman är en verklig hedersknyffel.
Lars I Nilssons reklamhäst hade inte setts på tävlingsbanan på över tre månader, men var direkt i sin comeback på strålande löphumör och segrade under måndagskvällen när V64® avgjordes i Halmstad.
Sweetman kom till sin favoritposition, ledningen, efter att några konkurrenter galopperat, men fick ändå öppna i underkant 1.09 första 500 meterna. Det stoppade dock inte Sweetman, som trots att stegen blev kortare den sista biten, starkt höll hela vägen, understödd av Stefan Persson.
– Jag skäms nästan att jag inte gråter…Jag är så tacksam för den här hästen, han är fantastisk. Hästen har nio liv och nu har han rest sig på åtta igen. Sweetman har varit vår stjärna de senaste åren och han kommer alltid ut och sprudlar av löpglädje, berömde Lars I Nilsson.
Jägersrotränare Nilsson noterades förresten för en dubbelseger i Halmstad.
Eller åtminstone en och halv. Inledningen av V64 ändade nämligen i ett dött lopp. Gelato Pellini anförde varje steg av loppet för årets första seger, men fick precis över mållinjen sällskap till vinnarcirkeln sedan Lars I-tränade High Hope Lee avslutat virvlande. Den senare, finalist i både Drottning Silvias Pokal och Stosprintern tidigare i år, verkar ha återfunnit formen.

Storfavoriten satte stopp för trippeln
Lars I var dessutom nära en fulländad kväll, då skrällen Baywatch ledde avslutningen av V64 länge.
Men kort före mål fick man sträcka vapen för kvällens mest streckade häst, Luca Barosso som för sin tränare Johan Untersteiner infriade.
Det var svindlande nära ett nytt dött lopp, något senare.
Men efter att det uppförstorade målfotot granskats under lupp, kunde konstateras att Capitano fått nostippen före länge ledande Rapid Pal. Thomas Uhrberg i segersulkyn bakom Erwin Bot-valacken.
Favoritseger i det på förhand svårlösta lärlingsloppet.
Kim Hagströms sto Tera har verkligen hittat stilen och knep nu en ny seger, det efter en rejäl insats från utvändigt ledaren.
Treåriga Tomas Malmqvist-stoet Oris har god kapacitet.
Efter galoppen senast var hon tillbaka i segertagen igen. För Ken Ecce avgjorde Oris enkelt till slut.
Utdelningen för sex rätt denna jackpotomgång landade på 10 983 kronor. Fem rätt gav 177 kronor och fyra rätt 25 kronor.